Arhiva-Social Media

La începutul acestei luni, Facebook a început testele în Canada pentru apeluri VOIP gratuite prin aplicaţia sa, Messenger.

Fără prea multe declaraţii, zilele precedente au lansat această funcţie şi în US, într-o versiune finalizată. Se pare că utilizatorii nici măcar nu sunt nevoiţi să facă un update la aplicaţie. Pentru a dispune de această caracteristică, trebuie să deschidă o conversaţie în Messenger cu o persoana. Apoi, în partea din dreapta sus, se apasă pe butonul “i” şi acolo este funcţia “Free Call”. Pentru început, funcţia este disponibilă doar pentru iPhone prin Wi-Fi sau 3G/4G.

Este o mişcare oarecum aşteptată, a reţelei de socializare. Aceştia sunt într-o continuă dezvoltare şi încearcă şă ne ofere cât mai multe servicii. Recent, au anunţat motorul de căutare Graph Search, ce se dovedeşte a fi o mişcare inteligentă cu o oportunitate de monetizare foarte bună.

Prin Graph Search, Facebook-ul se va “duela” cu motorul de căutare Bing, dezvoltat de Microsoft şi poate, în viitorul apropiat îşi vor încerca norocul într-o luptă cu Google. Prin funcţia prezentată astăzi, ce ne va permite să facem apeluri gratuite prin intermediul reţelei de socializare, Facebook-ul încearcă să depăsească companii ca Skype, Viber şi Vonage, care oferă această funcţie de mult, însă nu au o reţea dezvoltată de utilizatori.

Pe la noi prin România, nu ştim încă dacă şi când va fi disponibilă această funcţie. Ca de obicei, aşteptăm şi sperăm cât mai curând.

Sursa: The Verge