Retelistica

Un grup de parlamentari a înaintat un nou proiect de lege care ar putea schimba radical ofertele de abonament şi PrePay venite din partea operatorilor de telefonie mobilă. Acest proiect pleacă de la ideea că accesul la internet este un drept legal pentru fiecare cetăţean român şi propune ca toţi utilizatorii (indiferent dacă deţin un abonament sau o cartelă) să primească internet pe mobil gratuit de cel puţin 500 MB / lună.

“Operatorii de telefonie mobilă asigură tuturor clienților lor, în mod gratuit, un pachet minim lunar de 500 MB trafic de internet pe mobil”, astfel sună obligaţia din noul proiect înaintat către comisia parlamentară. Iniţiatorii acestei propuneri susţin că infrastructura există şi că dacă va fi aprobată de Parlament ar duce la creșterea competitivității în rândul operatorilor de telefonie mobilă.

1

Proiectul de lege merge şi mai departe şi propune ca toate “restaurantele, terasele, barurile, discotecile și oricare alte tipuri de unități de alimentație publică să asigure accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul și perimetrul fiecărei clădiri deținute de acestea”. Aceeaşi obligaţie revine şi autorităţilor administraţiei publice (locale sau centrale) şi oricărei alte instituţii publice, iar dimensiunea benzilor asigurate trebuie să fie de cel puţin 50 Mbps. Conectarea la reţeaua publică de internet se va face pe baza adresei de e-mail, iar accesul va fi limitat la o oră.

2

V-ar mulţumi 500 MB la un abonament de 3-4 euro cu viteze 4G? Dacă această lege intră în vigoare, există riscul ca operatorii de telefonie mobilă să ridice preţurile abonamentelor şi a ofertelor PrePay? Vă aştept părerile în zona de comentarii.

Sursa: profit.ro

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.