Diverse

Microsoft a anunţat câştigurile din trimestrul al treilea al anului fiscal 2016, iar cele mai proaste performanţe vin din partea segmentului de telefoane inteligente.

Dacă în Q2 din 2016 s-au comercializat doar 4.5 milioane de smartphone-uri Lumia, în Q3 din 2016 Microsoft a reuşit “performanţa” de a vinde 2.3 milioane terminale. Cu o mica răutate din partea mea, aş putea spune că vânzările trimestriale Microsoft au ajuns la nivelul unui producător chinez mai răsărit.

Statisticile prezintă nişte rezultate incredibil de slabe: cu 73% mai puţin telefoane inteligente vândute comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu aproximativ 50% mai puţine smartphone-uri comercializate raportate la trimestrul anterior. Şi vânzările de telefoane non-Lumia sunt în scădere, de la 24.7 milioane unităţi în Q3 2015, la 15.7 milioane unităţi în Q3 2016, adică o scădere cu 37%.

Microsoft a reuşit cumva să distrugă tot ce înseamna Windows Phone şi nu cred că mai există cale de întoarcere. Să ne pregătim oare în 2017 de moartea Windows Phone şi de naşterea Surface Phone? Vom vedea.

Sursa: microsoft.com