Tesla Model 3 Performance Dominic Marcu gAuto

Cei ce nu sunt la curent cu competițiile interne automobilistice probabil că nu au auzit până acum de pilotul Dominic Marcu. Acesta are încredere în viitorul electric al mobilității și își pune mari speranțe în mașinile de acest fel, care crede el că pot face față și chiar învinge în lupta cu cele convenționale.

Anul trecut, Dominic Marcu a fost implicat în proiectul MINI Electric Racing, mașină ce a alergat în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Cu același exemplar am dat și eu o tură pe circuitul de karting AMCKart. Despre MIMI, așa cum este alintat MINI-ul electric de curse, am aflat că anul acesta va concura într-o versiune Evo, ce a fost îmbunătățită considerabil față de mașina aproape de serie, ce a concurat în 2021 în CNVC și în câteva etape ale altor competiții auto.

Pentru sezonul 2022, Dominic Marcu are pregătită o nouă mașină electrică, de data aceasta a mers ceva mai departe. Pilotul se va baza pe o Tesla Model 3 Performance modificată serios pentru a putea pune probleme celorlalți concurenți din CNVC.

Tesla Model 3 Performance Dominic Marcu

Cifrele mașinii de serie nu sunt deloc de neglijat, cu 500 CP și 660 Nm Tesla Model 3 Performance pare că este deja pregătită pentru bătaie la nivel înalt. Totuși, Dominic Marcu a apelat la partneri entuziaști, precum Cyclon Motorsport, pentru a transforma mașina de serie într-una de competiție.

Roll bar-ul și eleronul montate au fost proiectate special pentru această mașină, în timp ce plafonul și alte elemente ale caroseriei au fost înlocuite cu unele din fibră de sticlă, pentru a reduce pe cât de mult masa totală. Prin renunțarea la multe dintre accesoriile neesențiale unei mașini de curse, greutatea a scăzut cu circa 200 de kilograme.

Pentru a putea concura în CNVC, exemplarul Tesla Model 3 Performance a fost echipat cu scaun, sistem de prindere a centurilor, sistem automat de stingere a incendiilor și volan de curse de la celebrul producător Sparco.

Sistemul de direcție și cel de frânare a fost updatate cu componente furnizate de americanii de la Unplugged Performance, în timp ce pentru kit-ul de suspensie Dominic Marcu a ales un coilover KW-V4 cu patru compensatoare, cel mai performant pe care îl poți instala pe un asemenea model, după spusele pilotului.

Tesla Model 3 Performance Dominic Marcu

Debutul în CNVC pentru Tesla Model 3 Performance condusă de Dominic Marcu se va produce chiar din prima etapă a calendarului 2022. În weekend-ul 2-3 aprilie, la Râșnov, pilotul își propune să se acomodeze cu mașina și să ajungă alături de echipă la un set-up ideal pentru următoarele etape.

Materializarea proiectului ce presupune prima Tesla Model 3 Performance din Europa destinată exclusiv competițiilor de hillclimb a fost posibilă prin implicarea unor parteneri precum E.ON, George by BCR, NetBet, Klintensiv, Hama, Tecnet și Plus Autotrade.

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.