Software

Bănuiesc că nu are rost să mai prezentăm acest joc video, din punctul meu de vedere Super Mario Bros. este cel mai cunoscut nume la nivel global în materie de jocuri video (sunt destul de sigur că şi generaţiile actuale de copii au auzit de acest nume). Super Mario Bros. este un brand pe care îl găsim şi astăzi pe diverse produse, de la jucării, până la îmbrăcăminte.

Pentru a înţelege cât de mare este acest nume în continuare, vineri, 10.07.2020, o versiune originală şi sigilată a jocului Super Mario Bros. din 1985 a fost vândută la o casă de licitaţii cu impresionanta sumă de 114.000 dolari. Conform reprezentanţilor casei de licitaţii acesta este cel mai scump joc video vândut vreodată.

Compania japoneză Nintendo a lansat faimosul jos “Super Mario Bros.” pentru Nintendo Entertainment System (NES) în 1985. De la versiunea pixelată a unui personaj îmbrăcat în salopetă albă, Mario a evoluat într-un joc video 3D emblematic, inspirând o franciză care curpinde un serial de televiziune și un lungmetraj.

Sursa: profit.ro