Când vine vorba despre eMAG, uneori chiar nu știu cum să încep un articol… Pur și simplu cel mai mare retailer din mediul virtual din țara noastră a ajuns la un nivel la care practic nu mai are nevoie de vreo introducere, toată lumea știe cine este eMAG.

Perioada pe care tocmai o traversăm este de maxim interes pentru a cumpăra un aparat de aer condiționat de la eMAG. Temperaturile de afară, care se pare că vor continua să fie ridicate multe zile de acum înainte, nu fac decât să declanșeze febra căutării celor mai bune promoții pentru aer condiționat.

După o simplă parcurgere a categoriei, am găsit peste 1.000 de oferte la aer condiționat de la eMAG cu clasa energetică la răcire minimum A++. 

Aer conditionat la eMAG clasa A++ si A+++

Având în vedere costul energiei electrice, părerea mea este că ar fi ideal să alegeți aparate având cel puțin această clasă energetică.

Ce aparat de aer condiționat de la eMAG să alegi?

Aici, pe lângă recomandarea de mai sus legată de un aparat de aer condiționat economic, aș spune că trebuie avute în vedere mai multe aspecte:

  • Tipul de aparat de aer condiționat: standard, adică unul cu o unitate exterioară și una interioară ce se montează pe perete; tip casetă, cu unitate interioară ce se montează pe tavan; tip multi-split, ce are o singură unitate exterioară și mai multe unități interioare; tip duct, o unitate exterioară și o unitate interioară din care pleacă conducte ce duc aerul rece în mai multe încăperi; aparat de aer condiționat mobil, pe care unii îl mai numesc și portabil. În mod clar cele mai folosite și care pot fi recomandate în marea majoritatea a cazurilor sunt cele standard, cu montare a unității interioare pe perete. Din fericire, cele mai multe sunt de acest fel și din această cauză aici sunt și cele mai multe promoții la aer condiționat pe eMAG, cu reduceri de preț ce trec în unele cazuri de 20%.
  • Capacitatea de răcire – dacă ai făcut o cât de mică cercetare în vederea achiziționării unui aparat de răcire a aerului, ai observat deja că una dintre principalele caracteristici tehnice se referă la BTU. Sunt multe site-uri unde poți calcula necesarul BTU, dar nici nu este nevoie să faci tu asta fiindcă în specificațiile aparatelor de aer condiționat de la eMAG este trecută mereu suprafața recomandată a încăperii unde vei monta unitatea internă, în funcție de capacitatea BTU a echipamentului. Cele mai populare sunt aparatele de 9000, 12000 și 18000 BTU, dar sunt destule modele de 24000 BTU și chiar mai mult de atât, dacă nevoile tale cer astfel de cifre.
  • Nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont și de producător, de tehnologiile folosite de fiecare în parte, de funcțiile inteligente pe care le poate pune la dispoziție echipamentul. De exemplu, eu aș cumpăra în mod clar un aparat de aer condiționat cu WiFi, acesta nefiind din punctul meu de vedere un moft în 2022, ci o necesitate. Cu o aplicație bine pusă la punct, poți avea control de la distanță asupra celor mai importante funcții ale echipamentului de răcire și astfel să ai temperatura optimă în locuință exact la momentul potrivit.

Bineînțeles că discuția despre care este cel mai bun aparat de aer condiționat este dificilă, tocmai fiindcă sunt atât de multe opțiuni în piață și fiecare producător încearcă să te convingă prin anumite aspecte pe care le scoate în față. Poți ajunge să fii copleșit de amalgamul de informații, dar, în același timp, nu trebuie să uităm că un client informat face alegeri inteligente. Nu renunța în a te documenta cât mai exact și raportează-te mereu la nevoile tale reale și la bugetul de care dispui, înainte de orice altceva. La final, oricare ar fi alegerea, este foarte probabil să găsești aparatul de aer condiționat dorit la eMAG.

Acest articol este susținut de eMAG.ro