Mi se pare că avem vremea perfectă pentru camping la munte, mare etc. Am selectat o suită de gadgets ce în opinia mea ajută spre a face camping într-un mod inteligent. Lista este deschisă spre sugestii, iar secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

1. Kit cu stație de alimentare de 606Wh și panouri solare de 120W; 👈🖱️

Găsiți mai multe soluții de genul pe aici.

Nu este o soluție ieftină și se adresează celor ce vor să fie remote pentru perioade mai lungi de timp. Are și aplicație dedicată pentru Android și iOS spre a monitoriza consumul de energie și încărcarea solară. Alternativa ar fi soluții custom made, dacă ești suficient de specialist în domeniu.

Capacitatea bateriei este de 164000 mAh / 606Wh. Panoul solar este rezistent la apă și poate fi pliat spre a ocupa un spațiu cât mai mic. Poți să încarci smartphone, dronă, laptop, să alimentezi o sumedenie de electronice pentru perioade diferite de timp.

2. Duș solar cu termometru + cort pliabil de tip pop-up pentru camping și drumeții; 👈🖱️

Nu sunt neapărat gadgeturi în adevăratul înțeles al termenului, dar dacă mergi în camping și nu ai la îndemână dușuri dedicate, poți încropi o soluție ad-hoc dintr-un duș de 20 litri și un cort de tip pop-up pe care-l poți folosi și când te schimbi, spre exemplu.

3. Felinar cu încărcare solară; 👈🖱️

Are recenzii de-a dreptul excelente – 5.00 din 20 de evaluări. Nu-mi amintesc un alt produs care să obțină aprobare maximă din partea celor ce l-au cumpărat. În pachet este inclus și încărcător, dar poți opta pentru alimentare solară. Cei ce l-au cumpărat sunt mulțumiți de intensitatea luminoasă, dar și de autonomie.

4. Arzător BioLite CampStove 2; 👈🖱️

Este o jucărie șmecheră, dacă-mi permiteți utilizarea unui termen mai plastic. Nu-i deloc ieftin, pe Amazon am văzut că ar fi în jur de 160 dolari (în echiparea fără accesorii precum mai sus). Ideea este că pe la 230 dolari pe Amazon sau 280 euro pe un site din Europa poți să gătești folosind BioLite CampStove 2.

Are dimensiuni compacte, arde lemnul fără să producă fum și transformă energia de la foc în energie electrică pe care o stochează în bateria de 2600 mAh (încarcă alte electronice la 3W), poți să setezi fantele astfel încât focul să meargă la o anumită intensitate. Dacă faceți un research pe acest produs veți descoperi multe materiale apreciative în dot com.

Pur și simplu, are nevoie doar de crenguțe și așchii de prin jur și nu ocupă cine știe ce spațiu (cât o sticlă de apă când este strâns).

5. SSD extern rugged LaCie; 👈🖱️

Un SSD de 1 TB cu valențe rugged de la SanDiks costă în jur de 4 – 500 lei și ați găsit review complet pe aici. Cei ce vor un brand cu reputație pentru produse de top se pot orienta spre LaCie și ce găsiți în linkul de mai sus.

Are conexiune pe USB Tye-C 3.1, iar LaCie se laudă cu faptul că a investit în dispozitive de stocare rugged de prin 2005, iar produsele lor au ajuns a fi folosite în condiții intense, de la platouri de filmare, ședințe foto realizate în diferite condiții etc. Au adus și un software de recuperare a datelor – Rescue Data Recovery Services. SSD-ul rugged LaCie are certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful.

6. Lanternă LED frontală cu acumulator și senzor de mișcare; 👈🖱️

Este destul de mică în dimensiuni și poate fi depozitată într-un buzunar, rucsac etc. Are notă mare – 4.85 din peste 45 de evaluări. Mi-aș fi dorit să se încarce pe USB Type-C, dar am impresia că alimentarea se face pe microUSB.

7. Termos Aquaphor; 👈🖱️

Nu este un termos ieftin, dar nici foarte scump + și aici veți descoperi impresii de-a dreptul foarte bune de la cei ce l-au cumpărat. Iese în evidență față de alte termosuri prin performanțele sale, menține lichidele calde până la 12 ore și reci până la 24 ore.

8. Ladă frigorifică auto; 👈🖱️

Dacă ești interesat de un produs de genul, cel mai bun moment de achiziție este iarna. Pe timp de vară crește interesul pentru lăzile frigorifice auto, iar prețurile sunt ceva mai mari. Am ales ca recomandare un model de 32 litri, cu funcție de răcire și încălzire, poate fi alimentată la rețea sau la priză auto.

9. Boxă portabilă JBL Charge5; 👈🖱️

Seria JBL Charge este printre cele mai apreciate. Într-un corp relativ compact ai partea de un bass ce impresionează. Plus că autonomia este uriașă – până la 20 de ore. Poți conecta mai multe boxe între ele pentru un setup stereo prin PartyBoost, certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful etc.

10. Espressor manual cu cescuță încorporată; 👈🖱️

Am văzut mai multe aparate de genul prin clipuri outdoor de pe YouTube. Acum nu știu exact de la ce marcă erau, modelul ales de mine nu are niciun brand scos în față. Un mare punct PRO, nu necesită electricitate. Îl poți lua nu doar în camping, ci și la birou spre exemplu. Îți prepari cafeaua când dorești.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. 

Categorii: gadget

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.