Foto si Video

Olympus este un nume cu rezonanță în industria camerelor foto. Cel mai nou produs al lor se numește Olympus OM-D E-M1 și dorește a oferi calitatea fotografiei de la un DSLR într-un corp compact, format Micro Four Thirds, sistem de focalizare rapidă plus multe altele.

Vă atenționez de la început că prețurile vor porni de la 6999 lei pentru body și ajung la 9999 lei pentru Olympus OM-D E-M1 cu obiectiv M.ZUIKO DIGITAL de 12 – 40mm. Va ajunge în România de la mijlocul lui octombrie. Este un produs premium care trebuie analizat ca atare.

Câteva detalii legate de Olympus OM-D E-M1:

– senzor Live MOS de 16 Megapixeli și procesor de imagine TruePic VII care folosește tehnologia Fine Detail Technology II corelează procesare în funcție de tipul de obiectiv și setările de diafragmă;

– carcasă din magneziu și funcționează fără probleme până la – 10 grade Celsius;

– pot fi folosite obiectivele Micro Four Thirds, dar și cele Four Thirds cu adaptor;

– conexiune Wi-Fi și stocare pe cardurile SD;

– comenzile sunt reconfigurabile, comutatoare și inele mari spre a fi ușor de accesat;

– DUAL FAST AF disponibil pentru cadre secvențiale și normale și stabilizare a imaginii pe 5 axe;

– vizor electronic cu magnificare de 1.48x față de 1.3x la un DSLR.

Olympus a pregătit un mirrorless din categoria premium. Este un aparat destinat celor care doresc un aparat de backup, ceva mai ușor de transportat decât un DSLR.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.