Cred că am înnebunit din moment ce este al doilea post ce are ca subiect al unui concurs despre care puteţi afla detalii aici. Regulile sunt simple şi anume să scrii un review pentru un obiect ce îl consideri că ar fi bun spre a te ajuta în blogging.
Din lista de my gadgets lipsesc două elemente:
– un smartphone adevărat cu sistem de operare Android;
– o cameră foto decentă.
Cameră video, laptop, conexiune superok la net sunt şi aş mai adăuga timpul liber suficient pe timp de vară. M-am gândit să mă opresc la review-ul unei camere foto. Samsung i550 îşi face datoria ca telefon deşi Symbian-ul de pe el îşi arată vârsta.
La secţiunea Aparate foto digitale mi-a căzut privirea pe Olympus SP-590UZ. Ar fi superok spre a mă ajuta să fotografiez în vreo excursie, în vacanţă, pe Alex sau diversele gadgeturi de care scriu.
Specificaţii tehnice Olympus SP-590UZ:
– senzor CCD de 12,7 Megapixeli;
– zoom optic 26x şi digital 5x;
– memorie internă de 22 Mb şi suport pentru SD card;
– ecran de 2,7 inch;
– filmează la rezoluţie VGA de 640×480 pixeli;
– ecran de 2,7 inch;
– utilizează 4 baterii AA, ubs 2.0, ieşire HDMI;
– greutate 500 de grame.
Este un aparat greu căruia îi lipseşte filmarea HD dar te bucură cu zoom-ul optic de 26x la un preţ de 1.335 lei.
Galerie foto cu Olympus SP-590UZ:

Update: Până la urmă cred că am să optez pentru un smartphone cu cameră de minim 5 Megapixeli, filmare HD şi Android 2.1. Aşa aş reuni într-un pachet o serie de funcţii. Ştiu că ar fi un compromis. Niciodată camera foto sau video dintr-un telefon nu se va ridica la nivelul uneia “tradiţionale”. Este vorba de dimensiunea senzorului şi tehnologia încorporată. Ochiul de pe acest Olympus nu se poate compara cu lentila micuţă din spatele unui smartphone. La fel cum nici un aparat foto nu va filma HD ca o cameră video a cărei principală funcţie este să îşi furnizeze o rezoluţie full HD. 
Update 2: Până la urmă orice blogger trebuie să aibă:
– un smarthpone;
– cameră foto şi video;
– laptop.
Ar mai trebui ceva?
Aaaa, am uitat. Inspiraţie. 

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.