Accesorii inteligente

Joburile actuale stresează foarte mult ochii şi de aceea rata utilizării ochelarilor de vedere a crescut foarte mult la omul modern. Creşterea în vârstă aduce şi mai multe probleme, precum scăderea capacităţii de focalizare la diferite distanţe. În acest context majoritatea oamenilor trecuţi de prima tinereţe poartă de obicei două perechi de ochelari (de apropiere şi de distanţă).

Personal am miopie, iar fără ochelari aş fi un alt om cu siguranţă. Astăzi sunt tânăr şi pot avea imagini clare cu o singură pereche de ochelari, însă în viitor cine ştie ce mă aşteaptă. O veste foarte bună am primit din partea companiei israeliene Deep Optics care a dezvoltat prima pereche de ochelari universală denumită Omnifocal.

Pentru a obţine rezultatele dorite, Omnifocal utilizează un set de senzori plasaţi în zona interioară a ramei ce transmit informaţii către microprocesorul existent de asemenea în ramă. Microprocesorul la rândul său procesează aceste date şi transmite lentilelor realizate din cristale lichide ce index de refracţie să aibă. Practic veţi putea vedea corect indiferent de distanţă.

Ochelarii Omnifocal se află în stadiul de testare şi sunt şanse foarte mari ca în maxim 2-3 ani să îi vedem pe piaţă. Marile enigme vor fi preţul, durabilitatea şi timpul de schimbare al dioptriilor astfel încât să nu deranjeze ochiul.

Sursa: technologyreview.com

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.