PlayStation VR Hardware

Despre PlayStation VR știm de prin 2014, atunci când Sony aducea primele informații. Astăzi au fost date toate detaliile despre ochelarii de realitate virtuală care vor fi lansați în luna octombrie 2016 la un preț recomandat de 399 de euro.

În momentul de față, peste 230 de dezvoltatori de jocuri lucrează pentru crearea cât mai multor titluri pentru PlayStation VR, de la echipe mici și independente, la cei care lucrează în studiouri sau la companii mari dezvoltatoare de jocuri ca 2kGames, Electronic Arts Inc. sau Ubisoft.

Acești dezvoltatori, dar și cei din cadrul SCE Worldwide Studios (SCE WWS) au creat până acum pentru PS VR 160 de titluri de jocuri cum ar fi: Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood and PlayStation VR WORLDS (SCE WWS).

PlayStation VR

Peste 50 dintre cele 160 de titluri vor fi lansate până la sfârșitul acestui an. Mai mult decât atât, DICE și Lucasfilm lucrează acum la un nou Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.), experiență de joc ce va fi disponibilă doar pe PlayStation VR. De asemenea, THE PLAYROOM VR 4 de la SCE WWS va putea fi descărcată gratuit prin PlayStation Store de către toți deținătorii de PlayStation VR, lucru ce va fi disponibil odată cu lansarea noului sistem de realitate virtuală.

Sistemul va dispune și de un mod Cinema, care le va permite utilizatorilor să acceseze conținut pe un ecran virtual imens, în timp ce vor purta casca de VR. Conținutul pentru modul Cinema va include jocuri și diverse clipuri video, dar va avea și caracteristici ale consolei PS4 cum ar fi Share Play și Live de pe PlayStation. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să vadă poze și videoclipuri la 360 de grade, poze realizate cu camerele foto omnidirecționale pentru PS VR prin intermediul PS4 Media Player, ceea ce le va da senzația că sunt în mijlocul imaginilor afișate.

SCE promite că va promova în continuare PlayStation VR și după octombrie 2016 și că vor fi lansate noi titluri de jocuri la evenimentele din întreaga lume, iar portofoliul pentru PS VR va fi extins în mod susținut.

Specificații pentru PlayStation VR:

Specificatii PlayStation VR

Click pe tabel pentru a vedea mărimea completă