All-in-One pentru Android One Software

Cum telefoanele din gama Nexus și Google Play Edition au prețuri relativ mari pentru unele piețe, opțiunile celor ce își doresc un telefon ieftin și cu Android stock actualizat repede sunt foarte puține sau chiar inexistente în unele regiuni. Din acest motiv, anul trecut, Google a facut un parteneriat cu Micromax, Karbonn și Spice pentru a lansa mai multe telefoane, bazate pe aceeași platformă – Android One.

Cu procesor quad-core și 1 Gb memorie ram, acestea dispun de un hardware mai mult decât decent pentru utilizatorul de rând. Funcționând pe aceeași platformă, avantajul lor este că același ROM va merge pe toate trei, fiind mult mai ușor de actualizat la o altă versiune Android. Și cu toate că Google s-a cam dovedit leneș în a scoate un update la Android 5 Lollipop, așa cum a promis, noi credem că se va întampla destul de curând.

Dar până atunci, poți încerca o sumedenie de ROM-uri custom disponibile pe forumul XDA sau alte surse. Însă pentru a putea face asta este nevoie mai întâi să deblochezi bootloaderul, să obții acces root și să instalezi un custom recovery. Și cum toate aceste operațiuni implică multe căutări și o documentare mai amplă, dezvoltatorul XDA Faiyaz5yaz a creat o aplicație menită să le aducă pe toate într-o singură unealtă ușor de folosit.

Astfel, el a publicat o aplicație numită simplu All-in-One Tool ce este capabilă să deblocheze bootloaderul unui device Android One, dar și să îl blocheze înapoi, să obțină acces root și să îți dea posibilitatea de a instala un custom recovery sau cel stock înapoi pentru a putea primi actualizări OTA. Unealta vine împreună cu toate fișierele necesare fiecărui proces, deci nu va trebui sa cauți altceva.

All-in-One pentru Android One

ATENȚIE! Deblocarea bootloaderului va reseta telefonul la setările inițiale și va șterge toate datele din el. Nu uita să faci un backup înainte!

Cerințe:

  • un device Android One (Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 sau Spice Dream Uno);
  • USB Debugging acitvat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe “Android build”;
  • Unknown sources activat in Settings -> Security;
  • ultimle drivere instalate – dezvoltatorul recomandă instalarea PdaNet+ de aici pentru o versiune bună a driverelor ADB sau Minimal ADB and Fastboot de aici;
  • Android One All-in-One Tool, ce poate fi descărcat din threadul oficial (link direct V2);
  • răbdare.

Pentru a putea rula unealta conectează telefonul la calculator folosind cablul de date, descarcă arhiva folosind linkul de mai sus, dezarhivează într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop), deschide folderul și execută fișierul ALL-IN-ONE-TOOL.bat, de prefrerat cu Run as administrator. Din acest punct, aplicația te va ghida către operația pe care dorești să o executi. Să nu uiți să citești și atenționările din aplicație.

All-in-One pentru Android One

Împărtășește cu noi experiența ta folosind această unealtă în secțiunea de comentarii și nu uita să îi mulțumești dezvoltatorului pe threadul oficial accesibil aici dacă aplicația ți-a fost de folos.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.