La MWC 2022 l-am descoperit pe OnePlus 10 Pro 5G. Era într-un colț al standului OPPO. Exact, cele câteva modele OnePlus 10 erau aduse într-o mică porțiune din spațiul de expoziție al OPPO.

Totuși, ce am aflat pare pozitiv. OnePlus 10 Pro 5G va sosi în Europa cu OxygenOS 12 și sunt planuri spre a dezvolta OxygenOS 13. Nu va debuta cu ColorOS precum în China.

Hands-on și primele impresii pentru OnePlus 10 Pro 5G;

Specificații complete pentru OnePlus 10 Pro 5G:

  • display LTPO2 AMOLED de 6.7 inci cu rezoluție 3216 x 1440 pixeli, rată de refresh la 120 Hz, HDR10+, luminozitate în peak de până la 1300 nits, raport display / corp de 90%, sticlă Corning Gorilla Glass Victus în partea frontală și Gorilla Glass pe spate, structură de rezistență din aluminiu;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 dezvoltat pe 4 nm,  Adreno 730 GPU, 8 / 12 GB RAM și 128 GB / 256 GB sau 512 GB spațiu de stocare;
  • OxyenOS 12 dezvoltat pe Android 12;
  • dual-sim, 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, difuzoare stereo, USB Type-C 3.1, localizare dual-band pe A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS, cititor de amprentă optic integrat în ecran;
  • cameră principală cu senzor wide de 48 Megapixeli cu f/1.8, PDAF multi-direcțional și OIS, autofocus prin tehnologia laser – echivalent 23mm, tele de 8 Megapixeli cu f/2.4, PDAF și OIS, zoom optic 3.3x – echivalent 77mm, ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2 – unghi de până la 150 grade, autofocus, filmează 8K cu 30 fps, 4K cu până la 120 fps, 1080p cu până la 240 fps;
  • cameră frontală de 32 Megapixeli cu f/2.2, filmează la 1080p cu 30 fps;
  • baterie de 5000 mAh cu încărcare la 80W pe fir și la 50W în modul wireless, 200.5 gr. și dimensiuni de 163 x 73.9 x 8.6 mm.

OnePlus 10 Pro 5G – primele impresii;

În partea frontală nu sunt prea multe comentarii de făcut. Are un decupaj tip bulină în colțul din stânga sus. A fost aplicată folie de protecție din plastic peste ecranul ce la rândul său are aplicată sticlă Corning Gorilla Glass Victus (generația a 7-a). Raportul display / corp de 90% îl ajută să nu pară un telefon mult prea mare. Atinge aceste valori și pentru că avem un display AMOLED curbat pe lateral stânga și dreapta.

Partea spate mi se pare polarizantă. Are sașiu din aluminiu și spate îmbrăcat în sticlă. Modulul camerei are un design aparte și cumva dacă ești geek vei recunoaște telefonul. Sunt trei senzori și un LED flash rotund de dimensiuni apreciabile ce te duce cu gândul că ar fi un alt senzor pe acolo.

Mi-a plăcut verdele ales pentru sparte, dar și faptul că nu adună amprentele în ritm alert. În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate: în partea superioară se află un microfon, în lateral dreapta veți da de slider-ul pentru trecerea rapidă spre modul silențios, butonul de pornire și la bază se află un difuzor, portul USB Type-C 3.1 și slotul pentru cele două cartele nanoSIM.

Una peste alta, mi se pare un smartphone ok. Fără a ieși în evidență prin cine știe ce design, prin elemente care să nu mai regăsite în altă parte.

Rulează OxygenOS 12 și mi s-a șoptit că sunt planuri și pentru OxygenOS 13. Mi-a plăcut ecranul de start, sertarul cu aplicații, setările rapide. La polul opus aș pune setările propriu-zise și shell-ul ce combină aplicații de productivitate (swipe de sus în jos, din colțul dreapta sus). Are USB Type-C 3.1 și mi-aș dori să regăsesc o alternativă la DeX-ul Samsung.

OnePlus 10 Pro sosește în țara noastră din această lună. Mai multe informații vom aduce de când ne vor fi oferite pe canal oficial. Ce preț credeți că ar fi recomandat spre a-l face best-buy?

Fotografiile și materialul video sunt făcute cu Samsung Galaxy S22 Ultra. Prezența la MWC Barcelona 2022 a fost posibilă cu ajutorul Samsung România

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.