gAuto

În cadrul CES 2021 compania japoneză Sony a prezentat prototipul primei sale maşini electrice – sedan-ul Sony Vision-S 01. După acel moment Sony a continuat să lucreze la conceptul Sony Vision-S, a dezvoltat noi tehnologii şi a făcut teste stradale cu prototipul Sony Vision-S 01.

Anul acesta, tot în cadrul CES, Sony a prezentat al doilea prototip de maşină electrică, SUV-ul Sony Vision-S 02. Din informaţiile primite la momentul respectiv aflam că maşina poate accelera de la 0 la 100 de kilometri în doar 4.6 secunde, dispune de două motoare electrice care împreună pot oferi o putere de 268 de cai şi are următoarele dimensiuni: lungime de 489 cm, lăţime de 193 cm şi înălţime de 165 de centimetri.

Cele două idei Sony arată foarte bine, însă compania nu are experienţa şi nici logistica necesară de producţie în masă a acestora. Să o iei de la zero este foarte greu, astfel că Sony a luat decizia de a colabora cu un producător consacrat din piaţa auto – Honda.

Sony şi Honda vor crea un joint venture denumit New Company, acesta urmând a se ocupa de dezvoltarea şi de construirea de maşini electrice. Cele două companii estimează că primul model comercial va fi lansat undeva prin 2025.

Sursa: global.honda