Software

OnePlus 5 este cu siguranţă cel mai mediatizat smartphone din ultimele zile şi chiar dacă majoritatea impresiilor sunt pozitive, există şi anumite nemulţumiri venite din partea utilizatorilor. Poate cea mai promovată dintre toate este cea a efectului de întindere tip jeleu denumită “jelly scrolling”. Practic atunci când mişti sus-jos o imagine, în majoritatea cazurilor aceasta se întinde foarte ciudat.

Cu toate că OnePlus a declarat că acest “jelly scrolling” este unul natural, cei de la XDA Developers au descoperit că există în realitate o problemă şi anume aceea că OnePlus 5 are display-ul montat cu susul în jos.

Compania chineză a luat această decizie pentru a face loc camerei foto duale şi a încercat să compenseze anomalia din software. În proporţie de 99% se pare că i-a ieşit, însă imaginea elastică este dovada că mai este nevoie de cel puţin un update serios. Cu siguranţă la momentul actual OnePlus nu are o soluţie pentru această problemă şi a preferat să spună că efectul este unul “natural”.

Update: OnePlus a recunoscut într-un final că inginerii săi lucrează la rezolvarea acestei probleme. Chiar dacă efectul este unul natural ţinând cont că ecranul este întors la 180 de grade, acesta ar trebui rezolvat din software cât mai curând.

Sursa: phonearena.com