Diverse

China este una dintre ţările cu grad ridicat de poluare, iar autorităţile caută soluţii pentru a le oferi cetăţenilor săi un aer cât mai curat. O soluţie interesantă a venit din partea firmei italiene de arhitectură Stefano Boeri Architetti care s-a gândit să construiască într-un oraş un cartier întreg acoperit de vegetaţie.

Această idee a fost propusă mai multor oraşe din China, iar oraşul Liuzhou din regiunea Guangxi este primul care va încerca realizarea acestui proiect. Prin intermediul unor tehnologii de ultimă oră, compania italiană Stefano Boeri Architetti va încerca să construiască un cartier 100% verde care să găzduiască cel puţin 30.000 de locuitori.

Toate construcţiile vor fi acoperite cu peste 1 milion de plante şi peste 40.000 de copaci, urmând ca noul cartier să producă peste 900 tone de oxigen anual şi să absoarbă peste 10.000 tone de dioxid de carbon până în 2020 când se estimează că lucrările vor fi terminate.

Cartierul verde cu 30.000 de locuitori va include clădiri de birouri, hoteluri, spitale, şcoli, magazine, case şi multe alte construcţii alimentate energetic cu panouri solare şi acoperite în proporţie mare de vegetaţie.

Este de apreciat că se doreşte reducerea gradului de poluare, însă voi fi foarte curios să văd cine va dori să locuiască în acest cartier. Spun acest lucru pentru că vegetaţia deasă va aduce cu sine şi alte neajunsuri: diferite insecte, mirosuri mai mult sau mai puţin neplăcute, umezeală puternică, diverse tipuri de murdării etc. Dacă se vor găsi soluţii şi pentru aceste aspecte, cred că există şanse ca în viitor să avem oraşe întregi verzi.

Sursa: businessinsider.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.