Camera principală a unui smartphone a ajuns în ultima perioadă a îngloba o sumă de senzori (wide, ultrawide, tele, macro etc). Este o întreagă discuție la lansarea câte unui telefon mobil legată de designul părții spate ce a ajuns a fi aglomerat, iar OnePlus a venit cu o soluție.

OnePlus Concept One integrează sticlă electromatică ce are capacitatea să devină opacă în momentul în care o tensiune electrică este aplicată. Ei spune că s-au inspirat de la partenerul McLaren ce la unele mașini sport din portofoliu oferă această tehnologie spre a-l proteja pe șofer sau pasager de lumina soarelui.

Trecerea de la opac la transparent durează doar 0.7 secunde. Sticla tratată electromatică acționează și precum un filtru ND (blochează lumina prea puternică și sunt prinse mai multe detalii, umbrele sunt reliefate mai bine etc).

OnePlus Concept One este îmbrăcat în piele portocalie – Papaya Orange (culoare specifică echipei McLaren, o folosesc și în prezent pentru monoposturile din Formula 1).

Specificațiile hardware sunt preluate de pe OnePlus 7T Pro.

e

Rămâne de văzut dacă noul smartphone este doar un concept sau urmează a fi adus în oferta comercială. În funcție  de interes și feedback-ul primit mă aștept ca OnePlus să lanseze o ediție limitată.

Mi se pare o soluție inedită și de efect, mai ales că am impresia că numărul de senzori din partea spate a unui smartphone se vor înmulți din ce în ce mai puternic în perioada imediat următoare.

Sursa: OnePlus.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.