Aș putea spune că avem parte de o adevărată surpriză din partea Sony în cadrul CES 2020. Pe lângă gadgeturile cu care suntem obișnuiți au ales târgul de tehnologie din Las Vegas spre a prezenta un prototip de…, automobil.

Să nu credeți că Sony se pregătește să intre în concurență cu Tesla și alte branduri din lumea auto. Prin Sony Vision S și-au dorit să prezinte un demo al tehnologiilor pe care le au în portofoliu sau urmează a le prezenta comercial în viitorul apropiat.

Sony Vision S și galerie cu imagini de la exterior;

Câteva detalii pentru protitipul de automobil electric Sony Vision S:

  • 33 de senzori la interior și exterior (CMOS pentru imagine + 3D ToF, radar + senzori ultrasonici, LiDAR etc);
  • autonomie de tip Level 2 cu asistență pentru șofer (posibilitatea de a parca singură, schimbă liniile în mod automat – cruise control avansat);
  • prin update de software ar putea atinge Level 4 (5G, cloud AI + alte tehnologii emergente);
  • 360 Reality Audio – fiecare pasager își poate personaliza experiența audio (scaunele au difuzoare dedicate);
  • posibilitatea de a controla diferite funcții ale automobilului dintr-o aplicație dedicată de smartphone (în genul a ce oferă Tesla). De pe telefon se poate regla temperatura din interior, poate fi schimbată muzică, mașina poate fi chemată din parcare.

Nu au specificat prea multe detalii pe partea de motor, performanțe etc. Se precizează că are un motor de 268 CP / 200 kW și accelerează de la 0 – 100 km/h în 4.8 secunde, viteză maximă de 240 km/h. Nu s-a specificat autonomia.

Sony Vision S a fost produs de către Magna Steyr (au experiență pe automobile electrice – Jaguar I-Pace este produs aici + alte mașini manufacturate pentru BMW, Mercedes, AUDI etc).

Alături de Sony s-a implicat și Qualcomm și NVIDIA în dezvoltarea Vision S.

M-am bucurat să văd că au ales CES 2020 și pentru alte tipuri de produse față de cele pentru care sunt cunoscuți în mod tradițional. Mă aștept să văd mutări în această direcție și din partea Apple, Google, Microsoft etc.

Sony Vision S și galerie cu imagini de la interior;

Sursa: SonyInfo

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.