Telefoane Mobile

Conform celor de la Counterpoint Research, cel de-la doilea trimestru din 2018 a produs o mică undă de şoc pe piaţa smartphone-urilor premium din India, ţară cu peste 1.3 miliarde de locuitori.

Noul lider al celui mai profitabil segment din piaţa telefoanelor inteligente este OnePlus cu o cotă de piaţă de 40%. Creşterea de la an la an este cu adevărat impresionantă: +446%, asta în condiţiile în care şi Samsung (34% cotă de piaţă) şi Apple (14% cotă de piaţă) au scăzut.

Cele mai bine vândute smartphone-uri premium în perioada aprilie – iunie 2018 au fost:

  • OnePlus 6 – 30%;
  • Samsung GALAXY S9 Plus – 12%;
  • OnePlus 5T – 10%.

India reprezintă o treime din vânzările OnePlus la nivel global. Acest lucru am putea spune că reprezintă un risc pentru compania chineză, deoarece este cumva dependentă de bună evoluţie de pe această piaţă. Un device mai puţin reuşit poate duce totul de la extaz la agonie în doar câteva luni.

OnePlus 6 poate fi comandat în România de pe oneplus.com la 519 euro, iar prin intermediul acestui link primiţi un voucher de 20 euro pentru accesorii.

Sursa: androidauthority.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.