Hardware

Luna trecută aflam despre noua baterie de 6100 mAh a celor de la OnePlus, una prezentă pe un prim smartphone – OnePlus Ace 3 Pro.

Noul acumulator foloseşte o tehnologie siliciu-carbon, în acest caz anodul fiind fabricat din siliciu (se înlocuieşte astfel clasicul grafit). Noua tehnologie permite o capacitate mai mare a bateriei (vine cu o densitate energetică mai mare) păstrând aceleaşi dimensiuni ca ale bateriilor actuale. În plus, OnePlus promite că după 4 ani de zile bateria îşi va păstra până la 80% din capacitate.

Se pare că OnePlus pregăteşte ceva şi mai interesant bazat tot pe această tehnologie. Împreună cu partenerul său CATL (cel mai mare producători de baterii din lume) lucrează la un acumulator de 7000 mAh, unul pe care îl vom vedea la lucru în special pe smartphone-urile mid-range. Această baterie va păstra aceleaşi dimensiuni din prezent, astfel că viitoarele device-uri OnePlus vor veni cu un acumulator mai mare, dar nu vor creşte nici în greutate, nici în grosime.

Această tehnologie este numită comercial OnePlus Glacier şi promite să schimbe tot ce ştim în prezent despre baterii. Viitoarele modele nu se vor mai supraîncălzi, vor oferi autonomii mai mari şi vor avea o uzură mult redusă. Ce vedem în prezent este doar începutul.

Sursa: androidauthority.com