Noul acumulator dezvoltat în parteneriat de către compania chineză se numește OnePlus Glacier. Atrage atenția nu doar prin tehnologiile încorporate, dar și prin capacitatea sa – 6100 mAh.

Majoritatea smartphone-urilor vândute în 2024 au capacitatea bateriei de 5000 mAh. Unele modele coboară sub acest prag, iar altele ajung în cel mai bun caz pe la 5400 – 5500 mAh. Excepția de la regulă este ASUS ROG Phone 7 Ultimate cu o baterie de 6000 mAh – 2 celule de 3000 mAh(generația următoare și aici mă refer la ROG Phone 8 Pro se oprește la 5500 mAh).

OnePlus 12 încorporează o baterie de 5400 mAh cu încărcare pe fir la 100W și are nevoie de 26 minute spre a încărcată de la 1 – 100%. Încărcarea wireless se face la 50W și aici sunt necesare 55 de minute spre a ajunge de la 1 la 100%.

Noua baterie denumită Glacier a fost dezvoltată de către OnePlus și Ningde New Energy (nu am reușit să găsesc informații relevante despre partenerul OnePlus). Are capacitatea de 6100 mAh și suportă încărcare pe fir la 100W. Ar avea nevoie de 36 minute spre a fi alimentată de la 1 – 100%. A fost concepută pentru smartphone-urile din categoria premium și ar aduce până la două zile de autonomie. 5 minute de încărcare cu energie sunt suficiente spre a oferi 2h de joc pe telefon sau 3h și jumătate de browsing pe TikTok.

Discutăm despre o baterie dezvoltată pe tehnologia de siliciu-carbon. Anodul nu mai este fabricat din grafit ci din siliciu, iar de aici reiese o densitate energetică mai mare. Poți face o baterie cu anod de siliciu de capacitate mai mare în corpul unei baterii cu anod de grafit. Glacier are 6100 mAh și ocupă mai puțin spațiu față de o baterie de 5000 mAh încorporată până de curând în smartphone-urile de top aduse pe piață. Denistatea electrică este de 763Wh/L , iar OnePlus afirmă că ar fi cu 23.1% peste bateriile cu grafit din prezent.

Alt aspect important este dat de faptul că că după 4 ani de zile și-ar păstra până la 80% din capacitate.

🔺Primul smartphone cu bateria de 6100 mAh va fi OnePlus Ace 3 Pro ce va fi lansat în câteva zile pe piața din China

Primul smartphone cu această baterie de 6100 mAh va fi OnePlus Ace 3 Pro. Lansarea sa este pregătită pentru 27 iunie, în China. La bursa zvonurilor se vorbește despre un smartphone cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen3, display de 6.75 inci cu tehnologie LTPO AMOLED, cameră principală cu senzor wide de 50 Megapixeli. Alături de acest smartphone vor lansa și un smartwatch denumită OnePlus Watch 2, dar și căștile Buds 3 și tableta OnePlus Pad Pro cu diagonală de 12.1 inci (informații preluate de pe GSMarena.com).

Sursa: AndroidCentral.com

Categorii: hardwareoneplus

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.