Smartphone

Fix acum o lună scriam că smartphone-urile OnePlus şi Oppo au fost interzise în Germania, asta după ce Oppo a pierdut un proces cu Nokia în această ţară.

Cei de la Nokia îi acuza pe cei de la Oppo că încalcă o serie de brevete legate de conectivitate (4G şi 5G) şi de funcţii de securitate, iar la acel moment un tribunal regional din Mannheim a dat dreptate celor de la Nokia şi a interzis comercializarea tuturor device-urilor ce folosesc tehnologii cuprinse în acele brevete.

Instanţa a oferit un răgaz de câteva săptămâni ca Nokia şi Oppo să ajungă la o înţelegere, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat, începând cu data de 5 august în Germania nu se mai pot comanda pe canal oficial smartphone-uri OnePlus şi Oppo.

Interesant este că Nokia a deschis procese similare şi în Franţa, Finlanda, Suedia, Spania, Marea Britanie şi Ţările de Jos (Olanda), iar cu acest precedent din Germania, nu mare ne-ar fi mirarea ca măcar o parte dintre acestea să aplice decizii similare.

Oppo susţine la rândul său că Nokia cerea prea mulţi bani pentru reînnoirea contractului, adică 2.5 euro / smartphone vândut, iar cum legile din Germania obligă ca acest contract să fie unul internaţional, rezultă că Oppo ar trebui să plătească câte 2.5 euro / fiecare smartphone vândut în întreaga lume.

Ca o paranteză de final, Nokia a acţionat în instanţă în câteva ţări europene şi Realme sau Vivo, în aceste cazuri procesele fiind încă în derulare.

Sursa: androidpolice.com