Software

Reţeaua de sănătate Regina Maria a lansat un asistent virtual capabil să îţi evalueze simptomele, iar pe baza acestei evaluari să te redirecţioneze către specializarea medicală unde ar putea fi diagnosticată şi tratată suferinţa respectivă.

Realizat sub forma unui chestionar centrat pe simptome, asistentul virtual formulează o serie de întrebări cu scopul de a localiza și identifica posibila suferință, luând în calcul vârsta, sexul, bolile preexistente deja diagnosticate și tulburările asociate, zonele dureroase și/sau alte stări specifice. Numărul întrebărilor pe care ți le adresează asistentul virtual poate varia pentru a exclude sau include eventuale afecțiuni.

Asistentul virtual ia în calcul 720 de afecțiuni medicale posibile, pe baza simptomelor descrise și poate indica una sau mai multe posibile suferințe, indicând probabilitatea acesteia și recomandând o specializare medicală adecvată. În plus, te ajută să înțelegi severitatea suferinței, indicându-ți o situație de reală urgență medicală atunci când simptomatologia descrisă conduce în acest sens.

Acest instrument digital a fost dezvoltat împreună cu start-up-ul românesc DRUID, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe din diverse organizaţii.

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.