Diverse

Foarte multe companii tech caută să aibă alternative Chinei şi încearcă să îşi dezvolte diverse sedii, centre, în ţări cu mână de lucru la fel de ieftină. Una dintre cele mai atractive ţări din acest punct de vedere este India, acolo unde OnePlus a deschis unul dintre cele mai importante centre de cercetare-dezvoltare ale sale.

Acesta a fost inaugurat în urmă cu doar câteva ore în Hyderabad, oraş unde şi Oppo are un centru similar (să fie oare o simplă coincidenţă ?). Oficialii companiei au anunţat că în următorii trei ani vor aloca peste 138 milioane de dolari acestui proiect, unul care se va ocupa în special de dezvoltare software (inteligenţă artificială, tehnologie 5G, Internet of Things, OxygenOS etc.).

OnePlus susţine că aici vor lucra peste 1500 de angajaţi şi că vor exista şi trei laboratoare speciale:

  • unul destinat testării de telefoane;
  • unul destinat testării diverselor tehnologii compatibile 5G;
  • unul destinat testării camerelor foto de pe smartphone-uri.

Compania chineză vrea să investească puternic în India în următorii ani, semn că în China există anumite riscuri asupra cărora nu au control.

Sursa: fonearena.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.