Retelistica

Ne apropiem cu repeziciune de punctul zero al vânzării Telekom România şi anume luna noiembrie. Oficialii operatorului magenta îşi doresc ca până atunci să aibă parafate toate aspectele importante ale înţelegerii, iar pentru a realiza acest obiectiv au nevoie şi de ok-ul statului român.

Pentru a găsi cele mai bune soluţii în această direcţie, Srini Gopalan (membru în boardul Deutsche Telekom), a fost săptămâna trecut în Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţii Guvernului României planurile de vânzare a Telekom România. Oficialul Deutsche Telekom s-a întâlnit inclusiv cu ministrul comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

Aceste întâlniri au avut loc într-un cadru foarte restrâns, puţini cunoscând aspectele discutate în cele câteva zile de vizită. În urmă cu aproximativ 2 săptămâni a fost în România şi Michael Tsamaz, CEO-ul grupului elen OTE, tot pentru a discuta cu oficialii guvernamentali termenii ieşirii Telekom din România.

Se pare că în pole position-ul achiziţiei ar fi grupul francez Orange, cel care ar avea cel mai mult de câştigat din această afacere (reţeaua de fibră optică).

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.