Retelistica

În ultimele luni unii operatorii telecom au început să scumpească timid anumite abonamente, servicii, însă se pare că marile creşteri de preţuri abia acum urmează.

Informaţia nu este nouă, noi am mai discutat aici pe site despre subiect, iar cumva ceea ce va urma în viitorul foarte apropiat (vorbim cel mai probabil de săptămâni) era de aşteptat.

Confirmarea acestor modificări vine inclusiv de la ANCOM. Un reprezentant al autorităţii a declarat pentru profit.ro“În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne. Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat.”

În prezent niciun abonament nu este securizat, operatorul telecom vă poate informa oricând de modificarea unilaterală a preţului, în acest caz având posibilitatea ca în termen de 30 de zile de la primirea notificării să renunţaţi la contract.

Toată această situaţie în care trăim este una puternic contrastantă, noi ca indivizi dorim să reducem cheltuielile deoarece salariile nu cresc direct proporţional cu inflaţia, în timp ce entităţile de orice fel cresc preţurile pentru a-şi menţine profitul.