Telefoane Mobile

Trebuie să recunosc că nu știu dacă sunt importate oficial sau așa cum PC Garage a mai adus Oppo până acum, printr-un distribuitor de piața gri. Cert este că avem 2 smartphone-uri ale companiei chineze în secțiunea Noutăți: Reno 2 și Reno 2z.

  1. Oppo Reno 2* cu 6 GB RAM și 256 GB stocare – 1679 lei;
  2. Oppo Reno 2z cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 1949 lei.

*PC Garage îl notează drept Oppo Reno, dar dacă ne uităm pe imagini și observăm modul în care se evidențiază camera frontală tragem concluzia că avem de-a face cu Reno 2. 

Probabilitatea să avem import oficial mi se pare minimă. Reno 2 este menționat cu o singură unitate în stoc, iar Reno 2z cu 2 unități.

Oppo Reno 2 încorporează un display AMOLED de 6.5 inch protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 6, rulează Android 9 Pie cu Color OS 6.1, camera principală dispune de 4 senzori (48 Megapixeli cu f/1.7 și OIS, 13 Megapixeli cu f/2.4 de tip tele și zoom optic 2x, 8 Megapixeli cu f/2.2 de tip ultrawide și senzor monocrom de 2 Megapixeli cu f/2.4), camera frontală de 16 Megapixeli cu f/2.0 este motorizată. La nivel hardware s-a optat pentru procesorul Qualcomm Snapdragon 730G, 6 GB RAM și 256 GB stocare de tip UFS 2.1 + slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD).

Oppo Reno 2z mă așteptam să încorporeze specificații hardware superioare. Folosește un procesor MediaTek Helio P90 dezvoltat pe 12nm, 8 GB RAM și 128 GB stocare, ansamblul de senzori din dreptul camerei principale mi se par a fi sub ceea ce integrează Reno 2 (48 Megapixeli fără OIS, 8 Megapixeli cu f/2.2 de tip ultrawide, 2 Megapixeli de tip monocrom și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp). Am impresia că PC Garage a încurcat prețurile pentru cele două smartphone-uri. :)

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.