Smartphone

Se pare că nu toţi producătorii de telefoane inteligente se gândesc la modelele pliabile ca reprezentante ale viitorului. Chiar dacă Samsung, Huawei sau Motorola s-au îndreptat către această direcţie, Oppo vine cu o nouă idee, chiar dacă în acest moment la nivel de concept: smartphone-ul cu ecran rulabil.

Oppo X 2021 a fost prezentat în cadrul Oppo Inno Days 2020 şi trebuie să recunosc că tehnologia din spatele acestui device mi se pare cel puţin la fel de provocatoare (dacă nu chiar mai provocatoare) ca cea utilizată pe telefoanele cu display pliabil.

Mecanismul ca întreg se numeşte Roll Motor by Oppo şi permite extinderea ecranului de la o dimensiuni de 6.7 inci la un maxim de 7.4 inci. Nu este mult, însă pentru o primă încercare este impresionant.

Display-ul este ajutat la rulare de două motoraşe ce aplică simultan forţe identice astfel încât desfăşurarea să se facă uniform. Interesant este că rularea se poate face până la un maxim de 7.4 inci, însă poate fi oprită şi la alte dimensiuni (7.1 inci de exemplu).

Pentru a susţine acest proces Oppo a dezvoltat un suport suplimentar denumit 2-in-1 Plate Display. Acesta susţine ecranul şi îi oferă rigiditate pe tot parcursul utilizării.

Carcasa este compusă din două părţi: una fixă, zonă în care se vor regăsi componentele hardware şi una mobilă, cea care va ajuta la rularea display-ului.

Pentru un plus de rigiditate  pe Oppo X 2021 vom regăsi şi tehnologia Warp Track. Vorbim de un process de laminare a ecranului pe interior cu un strat foarte subţire (0.1 mm în cel mai subţire punct) realizat dintr-un material special (Oppo nu a specificat însă ce tip de material).

Oppo X 2021 este o idee nouă şi interesantă, însă nu ştim când am putea vedea primul smartphone comercial cu această tehnologie de rulare a ecranului.

Sursa: gsmarena.com