Retelistica

Orange România a anunţat în acest început de săptămână că oferă acoperire 4G 100% la nivel urban. Reţeaua 4G este prezentă în 7585 de localităţi, iar cele mai mari vârfuri de trafic se înregistrează în oraşele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Mureş. Creşterile de trafic importante se înregistrează în intervalul orar 20:00 şi 22:00, iar principalele categorii de conţinut sunt browsingul (47%), streamingul (39%) şi aplicaţiile de messaging (5%).

Serviciul 4G de la Orange a cunoscut o evoluţie spectaculoasă a traficului de date în ultimii ani, iar de la lansarea oficială în România şi până astăzi acesta a crescut de 128 de ori. În ultimul an (primul trimestru din 2016 şi primul trimestru din 2017) traficul 4G a crescut de patru ori, iar numărul de clienţi ce utilizează reţeaua 4G s-a dublat.

”Investițiile realizate în extinderea acoperirii 4G răspund nevoii clienților noștri de conectivitate neîntreruptă la viteze superioare, oriunde și oricând au nevoie. Pentru a susține transformarea digitală, calitatea rețelei este esențială. Prin investițiile și eforturile realizate am urmărit să consolidăm o rețea de încredere, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoii tot mai crescute de conectivitate, astfel încât utilizatorii noștri să aibă, așa cum s-au obișnuit de două decenii, acces la servicii de cea mai înaltă calitate.” a declarat Ștefan Slavnicu, Chief Technical Officer în cadrul Orange România.

Categorii: orange

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.