Retelistica

A reînceput nebunia titlui: cel mai bun operator de telecomunicații / cea mai rapidă rețea mobilă. Am avut studii de la diverse entități, iar Vodafone de 2 ori a ieșit pe primul loc în testul Ookla. 

Acum a venit rândul Orange să primească titlul de Cea mai rapidă rețea mobilă din România. Vitezele medii de transfer au ajuns la 41.09 Mbps în download și 15.78 Mbps pentru upload. Punctajul – 36.96.

Aceste valori medii au fost atinse în prima parte a lui 2018 (746.575 teste pe iOS și Android, 125.000 de dispozitive compatibile). Orange a impresionat în marile orașe (București, Brașov, Timișoara).

Pe 5 februarie, Vodafone ieșea pe primul loc – 55.87 Mbps la download și 22.16 Mbps la upload.

Problema din februarie, dar și la comunicatul Orange?

Nu găsesc date concrete legate de valorile atinse de concurență ca să facem o comparație, să vedem cine a crescut și a scăzut, care este ecartul dintre 1 și 2 etc. Bănuiesc că peste 6 luni va fi un alt comunicat legat de Ookla SpeedTest.

Până la urmă nu contează aceste premii, diplome etc. Contează ceea ce experimentează fiecare utilizator în parte, ce viteză obține în zona sa, ce beneficii primește pentru suma plătită etc.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.