Retelistica

27 martie 2019 trebuia să fie o zi reuşită pentru Orange România în contextul în care la primele ore ale dimineţii a anunţat lansarea în premieră în ţara noastră a tehnologiei eSIM.

Aceasta este folosită de Apple pe iPhone-uri şi permite conectarea la reţeaua mobilă a unui operator telecom fără a mai utiliza o cartelă SIM. eSIM este o cartelă digitală integrată direct pe placa de bază a unui device şi permite instalarea mai multor numere de telefon ce pot fi utilizate ulterior alternativ. Toate informaţiile sunt stocate într-un profil unic digital prin scanarea unui cod de activare.

Pentru moment tehnologia eSIM este disponibilă doar la abonament şi doar pentru smartphone-urile iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR. Mai multe detalii despre cum puteţi activa eSIM puteţi găsi pe orange.ro.

Din păcate pentru Orange acest anunţ a trecut în plan secund în momentul în care operatorul portocaliu a suferit o avarie substanţială la reţea. Preţ de câteva ore mii de utilizatori nu au putut accesa serviciile de voce şi date, dar nici aplicaţiile Orange.

Conform comunicatului emis de companie se pare că au existat 3 secţionări ale reţelei de fibră optică în judeţe diferite. Două dintre ele au fost simultan. Îmi este foarte greu să cred că aceste acţiuni au fost pure coincidenţe. Cu siguranţă în zilele următoare vom afla mai multe detalii, important este că totul a fost rezolvat, iar acum totul funcţionează în parametri normali.