Orange a oferit detalii legate de SuperCoders în ediția a IX-a. Este un program cu vechime al Orange ce se bucură de interes în rândul celor mici.

Se desfășoară în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023 și are trei etape:

🟧 Caravană se va desfășura în octombrie – noiembrie 2022. Mentorii Simplon România vor desfășura diverse ateliere în cadrul cărora participanții vor învăța bazele programării în Scratch. Pe canalul de YouTube al Orange România vor fi oferități webinare live pe teme precum design, vlogging și tehnologie cu ajutorul zzAndrei și Karinul.

🟧 Competiție Națională – în baza noțiunilor dobândite în atelierele Scratch, cei mici vor trebui să redacteze o poveste interactivă. Trebuie să-l ajute pe supereroul Coder să ducă la sfârșit o misiune. Premiile pe care le pot obține sunt 50 de locuri în Academia SuperCoders, tablete iPad și căști Apple AirPods. Înscrierile se desfășoară până pe 20 noiembrie, 23.59. Mai multe informații găsiți în regulament.

🟧 Academie – se dorește a fi o experiență amplă pentru cei mai talentați 50 de coii. Se desfășoară pentru 12 săptămâni în perioada ianuarie – aprilie 2023, 12 întâlniri online în cadrul cărora vor învăța noțiuni de HTML și CSS.

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială.

Declarație oficială:

Obiectivul pe care Orange și l-a asumat ca parte a Strategiei #OrangeForward este de a face România mai puternică prin digitalizare. Astfel, educația digitală ocupă un rol central în activitatea pe care o realizăm, fiind o prioritate pentru Orange, precum și pentru Fundația Orange, care se alătură programului SuperCoders. Având acest țel comun, ne dorim să sprijinim cât mai mulți copii pasionați de tehnologie, să-i încurajăm să-și dezvolte abilitățile și creativitatea prin joacă, în timp ce dobândesc competențe care să-i ajute într-o lume în care tehnologia se dezvoltă rapid”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications & CSR Director, Orange România.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.