gEV

În perioada următoare vom vedea din ce în ce mai des maşini electrice în flotele firmelor de curierat, mai ales după ce costul acestor vehicule se va mai aşeza, iar preţul curentului electric va deveni mai stabil.

Până atunci avem planuri, strategii, iar Amazon este unul dintre giganţii care vor investi în această direcţie. Compania americană pregăteşte peste 1 miliard de euro doar în Europa, bani cu care vrea să cumpere maşini electrice, staţii de încărcare şi să construiască mici centre logistice.

În prezent cei de la Amazon au o flotă de 3.000 de vehicule electrice în Europa, însă până în 2025 îşi doresc să depăşească bariera a 10.000 de unităţi. Dintre acestea peste 1500 vor fi camioane electrice de capacitate medie, iar restul maşini autoutilitare şi tip van. Amazon se află deja în discuţii cu Volvo şi Mercedes-Benz pentru viitoarele achiziţii.

Această investiţie uriaşă face parte dintr-un plan mult mai îndrăzneţ al companiei, Amazon dorind ca până în 2040 să aibă emisii zero de carbon.

Sursa: reuters.com