Retelistica

Orange încearcă să crească atractivitatea pachetelor de internet fix și televiziune prin o bonificație ce presupune accesul la Netflix pe 3 luni + televizoare 4K în rate (cred că aveau televizoare 4K prin sistemul de rate și până acum, doar că au actualizat portofoliul de produse disponibile).

Câteva detalii din comunicat:

  • prețurile încep de la 8 euro / lună;
  • acces inclus pe 3 luni la Netflix;
  • internet prin fibră și televiziune de la 8 euro pe lună + abonamente de voce de la 8 euro  / lună = ofertă convergentă cu internet fix, cablu TV și telefonie mobilă;
  • abonamentul Netflix poate fi plătit direct pe factura Orange;
  • 6 smart TV-uri noi din generație 2019 cu rezoluție Full HD sau 4K cu diagonale de la 81 la 138 cm, iar ratele pot fi achitate pe factură (până la 24 de rate).

Declarație oficială:

Suntem bucuroşi că putem oferi clienţilor Orange Love acces la una dintre cele mai populare platforme de filme şi seriale, Netflix. Prin intermediul acesteia, clienţii au acces la seriale noi, precum Fabrica de bani, Planeta noastră, Oglinda neagră sau Vacanţă criminală.

Continuăm astfel să punem la dispoziția consumatorilor din România servicii de calitate, dar şi oferte competitive” a declarat Yves Martin, Chief Marketing Officer în cadrul Orange România.

Orange este pus într-o situație tensionată pe partea de internet fix și cablu TV din mai multe motive:

  • parteneriatul cu Telekom s-a încheiat, iar Orange trebuie să plătească sume consistente spre a avea acces la rețeaua de fibră optică și cablu TV a operatorului magenta;
  • Telekom ar putea avea un nou acționariat din această toamnă, iar accesul Orange spre resursele amintite este cumva în coadă de pește;
  • Vodafone a achiziționat UPC și au primit acord în urmă cu doar câteva săptămâni, vor veni cu propriul portofoliu de produse convergente, iar 3 luni pe Netflix + televizoare 4K în rate nu știu cât ar putea ajuta pe Orange în a menține atractivitatea produselor sale;
  • dezvoltarea unei rețele de fibră optică proprie costă, dar mai ales necesită timp;
  • RCS-RDS este dezlănțuit în sensul bun în ce privește extinderea rețelei de internet fix și cablu TV. Cred că au atins peste 50% pe internet fix la nivel național.

Bineînțeles, se rezolvă mare parte din probleme dacă Orange achiziționează divizia de rețele fixe a Telekom.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.