Accesorii inteligente

La Cluj-Napoca pe lângă noutățile legate de 5G în parteneriat cu Samsung și aplicare în cadrul UNTOLD, a fost făcut un demo pentru eSIM, tehnologie ce urmează a deveni realitate în H2 2019 (până la sfârșit de an, aș risca un pronostic – septembrie / octombrie).

Orange este primul operator de telecomunicații ce a adus tehnologia eSIM în cadrul serviciilor din portofoliu – martie 2019. Am spus prin septembrie 2018 de ce cred că în cele din urmă eSIM-ul va ajunge și în țara noastră. A fost necesar să treacă jumătate de an, dar în cele din urmă s-a adeverit.

Una dintre cele mai interesante și utile funcții ale eSIM-ului este că poți să-l ai pe un smartwatch cu 4G / LTE și emulează numărul principal de telefonie mobilă. Spre exemplu, lași telefonul mobil pe acasă și ieși să alergi în parc, poți prelua apelurile și mesajele, notificările de pe WhatsApp etc. Presupun că pe viitor o să poți să și plătești, sunt multe scenarii ce-mi scapă și unde se dovedește util.

Am văzut testul pe un Samsung GALAXY Watch (înțeleg că va fi implementat pe ambele model: 42 și pe 46mm). Înțeleg că nu a ajuns încă în oferta Orange, dar pe viitor s-ar putea să-l vedem promovat la pachet cu acest tip de serviciu asociat eSIM-ului. Aici găsiți un review pentru modelul de 42mm.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.