Am primit un comentariu cu un SpeedTest ce pare a fi făcut în rețeaua 5G a Digi Mobil. Valorile atinse la download sunt impresionante.

425 Mbps la download și 34.6 Mbps = valori excelente dacă ne raportăm la maximul teoretic atins în rețeaua 4G a operatorului local. Ei nu prea mult spectru în 4G ca să facă agregare spre a obține valori de ordinul a până la 500 Mbps cum promite Orange spre exemplu.

425 Mbps la download este o valoare atinsă de smartphone-urile premium pe Wi-Fi ac (dacă avem parte de o conexiune gigabit și un router performant). Când 5G-ul va fi implementat ca atare, valorile vor urca și la peste 2 Gbps (cel puțin la nivel teoretic).

Unde puteți testa 5G-ul Digi Mobil?

  • centrul vechi din București;
  • urmează și în Constanța, Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași;
  • din septembrie și în Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu.

Categorii: retelistica
Tag-uri: 5GDigi Mobil

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.