Retelistica

Ştim deja cu toţii că în Spaţiului Economic European (SEE = Uniunea Europeană + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) se aplică reglementările „Roam like at home”, adică putem folosi de cele mai multe ori beneficiile prinse în abonamentele din ţară (iar acolo unde nu se poate, costurile sunt oricum extrem de reduse).

Pentru restul ţărilor avem, printre altele şi opţiunea de a activa înainte de a părăsi România anumite servicii tarifare dedicate. Pentru acest caz, Orange România a lansat o nouă ofertă, una aplicabilă de azi, 9 aprilie.

În noua ofertă tarifarea per unitate este înlocuită cu oferte valabile 24 de ore sau 15 zile:

  • oferta cu valabilitate de 24 de ore este unul dintre beneficiile nou introduse, ce se activează automat la ieșirea în afara SEE, atunci când clientul folosește prima dată serviciul de voce sau de date. Astfel, la prima sesiune de internet în roaming în afara SEE, se va activa automat un pachet cu până la 2 GB și prețuri începând de la 4 euro. Similar, la primul apel primit sau efectuat sau la primul SMS trimis, se activează automat un pachet cu 10 minute sau SMS-uri incluse și cu prețuri începând de la 2 euro;
  • Pentru utilizatorii care petrec mai multe zile în țările din afara SEE și doresc să beneficieze de resurse suplimentare pentru o perioadă mai lungă, Orange oferă opțiuni valabile pentru 15 zile. Acestea includ până la 10 GB de trafic internet și minute/SMS la prețuri începând de la 20 euro.

De exemplu, pentru clienții care călătoresc în Turcia sau în Emiratele Arabe Unite, un pachet de 2 GB de trafic internet costă acum 4 euro, iar un pachet cu 10 minute/SMS către România costă 2 euro. De asemenea, în Japonia, acum un pachet de 2 GB de trafic internet este 10 euro, iar un pachet cu 10 minute de apel către România costă 4 euro.

Dacă intenţionaţi să plecaţi într-o ţară din afara SEE şi sunteţi client Orange, intraţi pe orange.ro/roaming, selectaţi ţara respectivă şi vedeţi ce oferte vi se aplică.