Accesorii inteligente

Operatorii de telefonie mobilă caută o extindere a operațiunilor spre areale noi, telecomul așa cum îl cunoaștem în prezent urmează a primi schimbări majore, internetul fiind elementul cheie. 

Casa inteligentă = casa interconectată, locuința ce te ajută să trăiești mai bine, aduce un plus de siguranță și raportează în timp real spre smartphone, tabletă, PC etc.

Orange Smart Home este suita pe care compania telecom o are în pregătire, se află în faza de testare. Puteți încerca să aplicați pe o pagină dedicată, intrați într-un program beta pentru două luni de zile. Înscrierile se fac fix până pe 15 noiembrie, mai aveți câteva ore în care să vă încercați șansele, 50 de persoane urmează a fi selectate.

Ce face Orange Smart Home?

  • controlezi casa de pe mobil;
  • primești notificări legate de situațiile de urgență;
  • o singură aplicație pentru toți senzorii.

Ce implică Orange Smart Home ca hardware și software?

Orange-Smart-Home-1

Sunt șase tipuri de senzori: senzor pentru fum, senzor de mișcare, senzor de inundație, senzor pentru ușă / fereastră, priză inteligentă și cameră Wi-Fi. Toate conectate la o unitate centrală. Soluțiile sunt de tip wireless, nu trebuie să-ți cablezi apartamentul sau casa.

Orange Smart Home promite a livra supravegherea și controlarea de la distanță a locuinței cu ajutorul telefonului, tabletei sau PC-ului. Primele două au nevoie de aplicația Orange Smart Home, iar PC-ul de o platformă online.

Declarație oficială:

Evoluția tot mai rapidă a tehnologiei ne apropie din ce în ce mai mult de momentul în care telefonul va deveni practic telecomanda vieții noastre. Pe lângă toate echipamentele și gadgeturile de care ne folosim acasă, inovațiile din ultimii ani ne ajută să avem un control mai bun al casei noastre, prin intermediul telefonului mobil, oricând avem nevoie și oriunde ne aflăm, pentru a ne bucura de o viață mai confortabilă şi mai sigură şi pentru a consuma mai puţină energie.” a spus Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer al Orange România.

Ideea de casă inteligentă își trăiește preistoria în aceste momente, în viitor sunt sigur că vom găsi o multitudine de soluții dedicate conceptului de smart home.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.