OnePlus a anunțat OxygenOS 12 în stadiu Open Beta pentru OP 9 și OP 9 Pro. Este și prima integrare a codebas-ului ColorOS în interfața grafică adusă pe smartphone-urile OnePlus.

Ce și-a propus OnePlus?

➡️ experiență de utilizare completă;

➡️ eficientizarea a task-urilor de zi cu zi;

➡️ accent pe digital wellbeing.

Care sunt noutățile din OxygenOS 12 Open Beta?

Sunt mai multe elemente noi de design, senzația de confort vizual este oferită cu ajutorul luminii și umbrelor, distanță mai clară între elemente, lizibilitate crescută și ușurință în utilizare.

Deconstrucție geometrică – de fapt, simplificare a elementelor vizuale din OxygenOS. În aceeași zonă s-a vorbit și despre neumorfism – senzație premium prin adăugare de umbre, nuanțe subtile etc. Observ că OnePlus și-a propus să inspectăm DeX-ul spre a înțelege ce vrea să implementeze în interfața grafică.

Vă las comunicatul de presă cu datele-cheie:

Scenarii de lucru

Shelf & OnePlus Scout

Raftul (shelf) apreciat de utilizatori este actualizat pe OxygenOS 12, cu o gamă mai largă de modificări. Noul raft poate fi personalizat cu carduri de diferite dimensiuni și imagini de fundal, permițându-le utilizatorilor să grupeze caracteristicile și să personalizeze aspectul raftului. În interiorul acestuia, cardul contorului de pași este actualizat într-un card numit Health, care poate fi conectat la OnePlus Watch, oferind acces direct la informații despre sănătate, cum ar fi caloriile sau ritmul cardiac. 

Pentru a simplifica și mai mult operațiunile și a spori eficiența, OnePlus a integrat OnePlus Scout în raft. Această funcție este deja apreciată de comunitate în India, oferind un serviciu unic pentru toate căutările. Astfel, utilizatorii pot găsi orice tip de conținut pe dispozitivul lor, inclusiv documente, contacte, piese muzicale și căutări web. OnePlus Scout face experiența generală mai ușoară ca niciodată.

Note

Pentru a eficientiza munca, aplicația Note a fost actualizată cu noi funcționalități de editare. Cu OxygenOS 12, conținutul poate fi editat cu ajutorul unor noi instrumente de formatare. 

Odihnă

Odată cu lansarea seriei OnePlus 7, compania a lansat Zen Mode, care oferă un spațiu liniștit utilizatorilor copleșiți de informații. Pe măsură ce tehnologia a devenit mai integrată în tot ceea ce facem, suntem mai dependenți de smartphone-uri ca oricând. Linia dintre muncă și viața personală s-a estompat treptat, adăugând deseori o presiune suplimentară.

Work Life Balance 2.0 (WLB 2.0)

Bazat pe filosofia modului Zen, modul WLB a fost introdus într-o primă fază în rândul utilizatorilor indieni. Cu OxygenOS 12, experiența este extinsă către utilizatorii globali cu o versiune actualizată – WLB 2.0, o premieră pentru telefoanele Android. WLB 2.0 oferă o serie de opțiuni noi de personalizare. În setările modului WLB, notificările și mesajele diferitelor aplicații pot fi clasificate în două moduri și sortate în funcție de prioritate. În plus, modurile de ”lucru” și de ”viață” se schimbă inteligent în funcție de locații, rețelele Wi-Fi sau un anumit moment setat de utilizator, separând viața și munca într-un mod facil. 

Dark Mode

Modul Dark poate fi acum ajustat pe trei niveluri, oferind utilizatorilor mai multe opțiuni pentru a alege nuanța care se potrivește preferințelor lor de citire.

Play

Ușurința în utilizare este îmbunătățită și eficiența muncii este sporită, însă OxygenOS 12 îmbunătățește și spațiul digital pentru distracție. 

Games – Toolbox 2.0

Prin intermediul OxygenOS 11.3 pentru Nord 2, OnePlus a oferit o experiență solidă de gaming cu Toolbox în Games, cu ferestre care afișează FPS-uri, filtre de joc, setări de frame rate-uri și multe altele. Cu OxygenOS 12, aceste caracteristici extraordinare vor fi disponibile prin Toolbox 2.0. Acesta suportă Voice Modulator în cinci jocuri populare (PUBG / CODM / LOLM / FreeFire / Fortnite), permițându-le utilizatorilor să își schimbe vocea în timpul chat-urilor din joc, protejând astfel confidențialitatea acestora.

Canvas AOD 2.0

Dincolo de utilizarea practică, un smartphone este un instrument prin care utilizatorii se pot exprima, iar Canvas AOD este una dintre cele mai populare caracteristici. Noul Canvas AOD 2.0 a fost deja cerut de fani în timpul evenimentelor OEF (Open Ears Forum) și va fi disponibil cu OxygenOS 12.

Optimizarea vizează în primul rând funcționalitatea, adăugând o varietate de culori noi pentru o personalizare mai amplă. Selecția fotografiilor și ajustările efectului final sunt acum mai flexibile, deoarece se adaptează la diferite dimensiuni de imagini și acceptă scalarea imaginii. De asemenea, utilizatorii pot șterge liniile care nu se potrivesc în peisaj, pentru a oferi un rezultat mult mai realist.

Sigur și de încredere

Protejarea confidențialității utilizatorilor a fost întotdeauna prioritatea principală a OnePlus. ÎCu fiecare iterație OxygenOS, compania și-a propus să construiască un sistem sigur și de încredere care să protejeze informațiile personale ale utilizatorilor de hacking și leak-uri.

Data Isolation

Mecanismul de protecție a fost îmbunătățit și accesul la datele stocate a fost eficientizat, astfel că utilizatorii pot sorta fișierele personale mai ușor. Datele stocate în Private Safe sunt izolate de alte aplicații, însă rămân accesibile pentru utilizator. Fișiere personale precum fotografii, videoclipuri, audio și documente pot fi păstrate în siguranță în Private Safe, printr-un singur punct de acces.

Lista smartphone-urilor OnePlus ce urmează a face trecerea spre OxygenOS 12 prin actualizări ulterioare:

 • OnePlus 8;
 • OnePlus 9R 5G;
 • OnePlus 8 Pro;
 • OnePlus 8T;
 • OnePlus 7 Pro;
 • OnePlus 7;
 • OnePlus 7T;
 • OnePlus 7T Pro;
 • OnePlus Nord 2 5G;
 • OnePlus Nord 1;
 • OnePlus Nord CE 5G.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.