Foto si Video

La nivelul anului 2017 există foarte multe device-uri care au ca dotare standard o cameră foto / video (telefoane mobile, tablete, drone, ceasuri inteligente, televizoare, laptopuri şi multe altele). În acest moment la nivel mondial există 14 trilioane de gadget-uri care includ această caracteristică.

Conform unui studiu a celor de la LDV Capital se pare că până în 2022 numărul terminalelor cu o cameră video integrată se va tripla, ajungând la un număr impresionant de peste 44 trilioane de unităţi. Creşterea impresionantă a numărului de camere video ar putea avea avantaje (o mai mare siguranţă, dezvoltarea realităţii augmentate sau diverse metode de entertainment), dar şi dezavantaje (vom fi supravegheaţi într-un mod sau altul 24 de ore din 24, device-urile cu inteligenţă artificială vor putea cunoaşte toate obiceiurile şi comportamentele oamenilor etc.).

Nu cred că mai avem mult de aşteptat până când asistentul personal ne va transmite că ne-am uitat cheile de la maşină în casă sau că ne-am luat tricoul pe dos. Practic vom avea un subconştient artificial care va analiza în permanenţă ce facem, cum facem, unde facem, când facem, de ce facem şi multe altele. O fi bine, o fi rău, vom vedea. Ceea ce este cert este că cele 44 trilioane de camere video din 2022 vor elimina cuvântul “intimitate” din dicţionar.

Sursa: fastcompany.com