Este un aparat foto din zona de buget cu preţuri de sub 100 de euro. Observ că este în stoc la 345 de lei la un magazin mai puţin cunoscut. Puteţi observa cum se descurcă la fotografii în aer liber – aici. Să parcurgem în viteză datele hardware:
– ecran LCD de 2.5 inch;
– senzor CCD de 8.1 Megapixeli cu rezoluţia maximă a fotografiilor de 3264×2448;
– zoom optic 3x şi digital 4x;
– filmează la rezoluţia maximă de 848×640 pixeli;
– are o groază de moduri presetate sau scene de la Portrait până la Aerial Photo;
– funcţionează cu două baterii AA şi stochează imaginile pe un SD card;
Interesant că slotul pentru cardurile de tip SD nu este poziţionat lângă cele două baterii ci pe o parte laterală. Aşteptările de la acest Panasonic sunt ridicate deşi este în zona low-cost pentru că au adăugat din raţiuni de marketing acel pompos “Lumix” ce stă alături şi de camere foto de peste 2.000 de lei. 
Navigarea prin meniu este simplă şi acomodarea va fir rapidă. Calitatea fabricaţiei este la standardele japoneze deşi pe el scrie “Made in China”. 
Previzualizarea imaginilor pe ecranul de 2.5 inch îţi dă impresia că a ta fotografie este perfectă, dar când pui slotul în pc observi că ţi-au scăpat o groază de detalii. 
Panasonic DMC-LS80 este recomandabil pentru cei care fac fotografii rar şi nu sunt dornici să cheltuie o sumă considerabilă de bani. Normal că dacă vrei să faci adevărate experimente foto te uiţi măcar de la 1.000 de lei în plus.
Click pentru partea foto. 
8.1 Megapixeli fără flash;
8.1 Megapixeli cu flash;
5 Megapixeli cu flash;
3 Megapixeli cu flash;
2 Megapixeli cu flash;
0.3 Megapixeli;
Macro – se descurcă rezonabil;
Fotografii la interior
Video filmat cu Panasonic DMC-LS80:

Categorii: panasonic
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.