Smartphone

În cadrul unui show de profil a fost prezentat Panasonic LUMIX CM1. Este un telefon cu Android 4.4 KitKat care poate fi considerat drept un veritabil camera phone. Nu văd LUMIX CM1 ca un concurent pentru Samsung GALAXY K Zoom sau Nokia Lumia 1020, prețul său fiind mult mai mare.

Câteva din specificațiile lui Panasonic Lumix CM1:

– display de 4.7 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon la 2.3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 4.4 KitKat;

– 4G / LTE, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm;

– 20 Megapixeli cu f/2.8 și lentile Leica, senzor de 1 inch (de 3 ori mai mare decât senzori camerelor foto din telefoanele de top), filmează 4k,

– baterie de 2600 mAh, 204 gr. și 21 mm grosime.

Preț – aproximativ 900 euro cu lansarea din noiembrie 2014 în unele state din vestul Europei (Franța și Germania). În funcție de reacția primită în țările aminitite, Panasonic trage concluziile și lansează Lumix CM1 și în alte zone ale lumii.

Pe baza imaginilor de presă și a dimensiunilor aș spune că Lumix CM1 este mai degrabă o cameră foto și video, mai puțin un smartphone cu Android. Prețul îl consider prohibitiv și pentru această sumă cumperi un mirrorless mai capabil și mai rămân ceva bănuți prin buzunar.

Imagini cu Panasonic LUMIX CM1:

Sursa: TheVerge.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.