Smartphone

În India au fost anunțate trei telefoane din programul Android One: Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V și Spice Dream UNO. Cele mai mari șanse de a fi importat în România le are Karbonn Sparkle V. Asta pentru că avem Karbonn pe canal oficial.

Care este cel mai mare avantaj al telefoanelor din programul Android One?

Rulează Android 4.4 KitKat în stadiu nativ și timp de 2 ani de zile urmează a primi update-urile de software, direct de la Google. Cu siguranță vor face pasul spre Android L, alături de device-urile din gama Nexus.

Ce alte companii vor mai produce telefoane în programul Android One?

Alături de Micromax, Karbonn și Spice urmează și alte companii mari: Acer, Alcatel, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo și Qualcomm (partener pe partea de procesoare).

Spice-Dream-UNO

Spice Dream UNO

Detalii hardware pentru Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 și Spice Dream UNO:

– display de 4.5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli;

– procesor MediaTek quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7, 1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.4 KitKat;

– dual-sim, 3G cu viteze în download de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 5 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 1700 mAh.

Este interesant că toate cele trei telefoane sunt comercializate în mod exclusiv prin magazine online (Micromax-ul prin Amazon, Spice Dream UNO prin Flipkart și Karbonn Sparkle V prin Snapdeal).

Sursa: GoogleBlog.in

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.