Foto si Video

A fost prezentat oficial de curând. Din titlu vă dați seama că vorbim de un aparat foto pregătit să fotografieze și să filmeze 3D. Trebuie doar să ai și un laptop sau un televizor compatibil pe acasă ca să le vezi în adevărata lor frumusețe.

– lentile de 25 – 100 mm în 2D și 30 – 120 mm în 3D;

– senzor de 12.1 megapixeli și dimensiune de 2.3 inch;

– filmează la 1080p – poate filma cu una dintre ele și cu cealaltă să capteze imagini;

– ecran touch de 3.5 inch.

A sosit și comunicatul de presă:

Panasonic anunță lansarea unei noi camere compacte revoluționare, DMC-3D1, echipată cu două noi unități optice pliabile și capabilități foto-video 3D și 2D.

Cele două seturi de obiective de 25mm ultranagulare cu zoom optic 4x pot capta fotografii 3D la rezoluție mare, dar și video 3D HD la 1920 x 1080 prin metoda side-by-side.  Stabilizatorul Panasonic MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajută la surprinderea unor imagini 3D clare, cu un minim de blurare. Camera este capabilă nu doar să realizeze imagini 3D expressive, dar și imagini 2D la o rezoluție de 12-megapixeli și clipuri video 2D full HD la 1920 x 1080. Camera este ușor de operat datorită butonului dedicat 3D/2D și ecranului Smart Touch cu diagonala de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS și procesorul Venus Engine sunt capabile să înregistreze imagini la o calitate foarte ridicată chiar și atunci când este utilizat un nivel ISO mare, iar imaginile in rafala se realizeaza la o viteză de 8 fps menținând rezoluța la nivelul cel mai ridicat.

Fotografiile și filmele 3D realizate cu DMC-3D1 pot fi ușor vizionate pe un televizor VIERA 3D TV prin inserarea cardului de memorie SD în slotul dedicat, încorporat în TV, sau prin conectarea camerei la TV printr-un cablu HDMI.

Inovație 3D într-un corp compact, cu sistem dual optic pentru fotografii și video 3D

Panasonic a dezvoltat modelul DMC-3D1 ca pe una dintre cele mai inovatoare și totodată compacte camere care încorporează un sistem optic dual într-un corp cu dimensiuni reduse, utilizând un design inovator pentru fiecare parte componentă.

DMC-3D1 încorporează două noi unități optice de 25mm superangulare cu zoom optic 4x (echivalente la o cameră cu film de 35mm: 25-100mm) într-un sistem pliabil. Obiectivul superangular de 25mm permite fotografilor să jongleze cu o varietate mai largă de posibilități de compoziție, câmpul visual fiind cu aproximativ 169% mai mare decât la camerele pe 35mm.

Unitățile optice ale DMC-3D1 includ 11 elemente organizate în 10 grupuri cu 5 lentile asferice. De asemenea, adoptarea unui mecanism mai mic pentru declanșare, controlul irisului și reproiectarea unității O.I.S. au contribuit la reducerea ca dimensiuni a celor două unități optice și a aspectului general al camerei.

Fotografiile și filmele 3D pot fi realizate la rezoluția  de 8-megapixel (foto) și 1920 x 1080(video) prin metoda side-by-side. Utilizatorii pot selecta modul de înregistrare 3D sau 2D cu ajutorul unui switch dedicate aflat pe spatele camerei. Stabilizatorul optic de imagine MEGA O.I.S.(Optical Image Stabilizer) reduce efectele cauzate de tremurul mâinilor astfel încât imaginile obținute sunt clare. Mai mult, înregistrarea în mod Macro este și ea disponibilă pe modul foto.

Fotografiile 3D și clipurile video pot fi rulate pe Panasonic VIERA 3D TV și Blu-ray Disc Player/Recorder care sunt compatibile cu formatul AVCHD. Vizionarea se realizează prin simpla inserare a cardului ce stochează imaginile în slotul dedicat de pe echipamentele AV sau prin conectarea camerei la acestea prin intermediul unui cablu HDMI.

Înregistrare duală 2D cu 2-Lens System și operare intuitivă

Sistemul optic dual al DMC-3D1 oferă o modalitate neașteptată de înregistrare a imaginilor 2D. La camerele convenționale compacte, utilizatorii trebuie să stabilească dacă vor să înregistreze cu prioritate fotografii sau filme. Dacă aleg fotografia, atunci înregistrarea de clipuri video este întreruptă. De asemenea, când se înregistrează filme, fotografiile nu pot fi realizate la rezoluție mare, chiar dacă ambele sunt executate simultan. Noul sistem dual cu care vine echipat DMC-3D1 rezolvă aceste probleme complet datorită celor două mecanisme separate de capturare a imaginilor. Astfel, utilizatorii pot înregistra fotografii sau clipuri video din unghiuri diferite simultan. Spre exemplu, poți înregistra la o petrecere cu un sistem optic în timp ce al doilea se poate concentra pe o persoană sau alta. Această funcție poate fi utilizată și pentru fotografiere și filmare în același timp, fiind foarte ușor de făcut switch între obiectivul stâng și cel drept și de controlat zoom-ul cu ajutorul ecranului Smart Touch de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS și procesorul Venus Engine

Senzorul de 12-megapixeli High Sensitivity MOS și procesorul Venus Engine excelează la procesarea imaginilor atât ca senzitivitate cât și ca viteză. Tehnologia multi-proces Noise Reduction aplică o reducere optimă a zgomotului pe părți diferite ale imaginii. Atât zgomotul de înaltă frecvență, care apare în părțile mai întunecate ale imaginilor, cât și zgomotul de frecvență joasă care apare în părțile mai puternic luminate sunt ajustate astfel încât rezultă o imagine foarte clară chiar dacă a fost realizată în condiții de lumină scăzută la un nivel ISO ridicat.

Modul Intelligent Handheld Nightshot generează imagini de noapte illuminate bine, prin suprapunerea mai multor imagini preluate consecutive. Astfel, utilizatorul poate realiza fotografii foarte reușite noaptea, fără trepied.

Venus Engine este echipat cu patru CPU pentru procesarea unui volum mare de informații generat de înregistrările video full HD la 1920 x 1080 în format AVCHD sau MP4. Mai mult, DMC-3D1 poate înregistra cadre consecutive la viteza de 8 fps (fără autofocalizare) și la 4 fps (cu autofocalizare) la rezoluție maximă. În același timp, procesorul multi-task Venus Engine conferă un timp de răspuns foarte mic. Chiar dacă este echipată cu obiectiv dual, camera are un consum de energie minim pentru a menține  autonomia bateriei la nivelul unei camera cu un singur obiectiv.

Pentru realizarea unor clipuri video cât mai realiste, camera vine echipată cu zoom optic 4x, microfon stereo și Dolby® Digital Stereo Creator.

Alte caracteristici

DMC-3D1 dispune de funcții avansate pentru înregistrarea de conținut 3D și 2D, dar este în același timp foarte ușor de operat și de către utilizatorii mai puțin familiarizați cu acest gen de echipamente, aceștia având la dispoziție modul iA (Intelligent Auto) cu funcții precum MEGA O.I.S, AF Tracking, Intelligent Scene Selector, Face Recognition și Intelligent ISO Control, Intelligent Exposure și Intelligent Handheld Nightshot.

DMC-3D1 vine echipată, de asemenea cu tehnologia LUMIX Image Uploader ce permite utiizatorilor să împărtășească mai ușor imaginile realizate cu prietenii sau familia. Tot ce are de făcut utilizatorul este să bifeze fotografiile sau filmele pe care dorește să le publice și să conecteze camera la un PC prin cablul USB inclus în pachet sau pur și simplu să insereze cardul de memorie SD în slotul dedicat al calculatorului. Imediat pornește upload-ul fotografiilor și clipurilor iar acestea pot fi trimise ulterior și pe Facebook sau YouTube.

Via: engadget.com

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.