Foto si Video

Face parte din gama Panasonic ce cuprinde camere foto ranforsate, concepute pentru orice activitate chiar și în sporturile extreme. Detalii tehnice:

– obiectiv cu deschidere ultrasuperangulară de 25mm;

– senzor de 16.1 Megapixeli;

– zoom optic 4x și cu Intelligent Zoom ajunge la 8x;

– înregistrează video HD la rezoluție 720p în format MP4;

– rezistentă la apă până la o adâncim de 5 m, cădere de la 1.5 m și până la – 10 grade Celsius.

– ecran LCD de 2.7 inch.

Rezistență și distracție – pariul pe care îl face noua cameră ranforsată Panasonic LUMIX DMC-FT20

Panasonic anunță lansarea noii camere digitale LUMIX DMC-FT20, parte din seria de modele ranforsate FT special proiectate pentru utilizarea afară, în conditii extreme. Noul model DMC-FT20 cu rezoluție de 16,1-megapixeli este rezistent la apă până la o adâncime de 5m, la geruri de până la -10 grade Celsius, la șocuri precum o cădere de la 1,5m dar și la praf.

Cu sistem optic pliabil și aspect compact, noul obiectiv ce echipează DMC-FT20 dispune de o deschidere ultrasuperangulară de 25mm și zoom optic 4x (echivalent la o cameră pe film de 35mm cu intervalul 25-100mm). Nivelul de zoom poate ajunge la 8x cu ajutorul funcției Intelligent Zoom cu o minimă deterioare a imaginii datorită tehnologiei Intelligent Resolution.

DMC-FT20 poate înregistra și video HD (High Definition) la 720p în format MP4. Zoom-ul optic 4x poate fi utilizat la înregistrare video. O varietate de efecte precum Miniature Effect sau Panorama Shot adaugă mai multă distracție la experiența foto. Cu ajutorul funcției Auto Retouch imaginile pot fi îmbunătățite ca aspect chiar și după ce au fost înregistrate.

Modul iA (Intelligent Auto) permite utilizatorilor să opereze camera în mod automat. Odată activat iA, toate funcțiile importante ale camerei sunt pornite astfel încât utilizatorul nu trebuie să mai fie preocupat de configurarea acestora, ci doar de surprinderea celor mai interesante amintiri. Odată preluate, fotografiile pot fi încărcate cu LUMIX Image Uploader pe Facebook sau YouTube, folosind orice PC aflat în apropiere.

1. Rezistență incredibilă pentru o cameră compactă, subțire, cu obiectiv ultrasuperangular de 25mm și zoom optic 4x

DMC-FT20 este rezistent la apă, până la o adâncime de 5m și la praf, respectând standardele “IPX8” și “IP6X”. Datorită dublării cu cauciuc, utilizării sticlei ranforsate și a rășinilor din carbon la interiorul camerei, modelul FT20 este atât de rezistent încât face față nu doar scufundării în apă și prafului, dar și la căderile de la o înălțime maximă de 1,5m, potrivit testării standard “MIL-STD 810F Method516.5-Shock”. Unitarea optică este protejată printr-un amortizor de șocuri ce absoarbe forța impactului. Toate componentele inclusiv unitatea optică au fost re-examinate pentru a observa dacă modelul este rezistent la temperature scăzute. Rezultatul a fost complet relevant: FT20 face față și gerurilor de până la -10 grade Celsius.

DMC-FT20 vine cu un obiectiv ultrasuperangular de 25 mm nou proiectat, cu zoom optic 4x. Pentru a obține un model atât de rezistent, Panasonic a optat pentru utilizarea unei unități optice pliabile compusă din 11 elemente și o prismă, organizate în 10 grupuri, lentile ED și 5 lentile asferice cu 9 suprafețe asferice. Această unitate optică avansată este capabilă de capteze imagini cu înaltă rezoluție de la un colț la altul. Unghiul mare de deschidere de 25mm face posibilă fotografierea de peisaje dinamice și portrete de grup, în aceași măsură. Zoom-ul optic 4x poate ajunge la un echivalent de 8x cu ajutorul funcției Intelligent Zoom, cu o deterioarare minima a calității imaginii chiar și la folosirea zoom-ului digital, datorită tehnologiei Intelligent Resolution.

2. Înregistrare 720p HD în format MP4

Noul DMC-FT20 înregistrează video HD la o rezoluție de 1280 x 720p și o rată de 30p (NTSC) / 25p (PAL) în format MP4 foarte compatibil cu orice PC sau smartphone astfel încât înregistrările pot fi descărcate pe computer și împărtășite ușor prietenilor și familiei. Înregistrările video pot fi, de asemenea, încărcate direct pe YouTube. DMC-FT20 dispune de un buton dedicat pentru trecerea rapidă de la foto la video. Zoom-ul optic este disponibil și la înregistrarea video precum și Active Mode care minimizează tremurul mîinii chiar și atunci când filmarea se realizează în mers.

3. Modul iA (Intelligent Auto) și diverse efecte special pentru mai multă distracție și ușurință în operare

Panasonic a încorporat modul iA (Intelligent Auto) și în acest nou model de cameră pentru a ușura operarea echipamentului și pentru a reduce numărul de fotografii ratate. Moduli A include o serie de funcții de asistare la fotografiere precum MEGA O.I.S., AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector și Intelligent Exposure – ce sunt automat pornite la activarea iA.

DMC-FT20 vine cu performanțe de bază foarte bune, dar și cu o varietate de opțiuni de înregistrare care să faciliteze operarea camerei dar și să ofere un plus de distracție utilizatorului. Modul Miniature Effect permite obțineea de fotografii asemănătoare cu dioramele, iar clipurile video înregistrate cu acest mod pot fi redate cu o viteză de 10 ori mai mare fiind farte comice la vizionare. Panorama Shot face posibilă obținerea de imagini panoramice prin suprapunerea pe vertical sau orizontală a imaginilor fotografiate consecutiv.

4. Alte caracteristici:

– ecran Intelligent LCD cu diagonala de 2,7-inch și High Angle mode

Auto Retouch (Auto Retouch este o funcție de ajustare a contrastului și luminozității pentru îmbunătățirea imaginii prin simpla apăsare a unui buton)

– LUMIX Image Uploader