Foto si Video

Panasonic a lansat cinci camere foto noi și tocmai ce am ajuns a vă prezenta al treilea model. Este un aparat foto destinat celor care le place să călătorească și să imortalizeze peisajele vizitate în fotografii.

– obiectiv LEICA DC VARIO-SUMMARIT de 24 mm ultrasuperangular cu zoom optic 5x și luminozitate F2.5;

– senozr Hi-Speed CCD de 12.1 Megapixeli;

– filmează la 1080p sau 1920×1080 pixeli în format AVCHD/MP4;

– procesor de imagine LSI Venus Enginge, Intelligent Noise Reduction, 3D Photo, Panorama Shot, Creative Control cu 10 seturi diferite de filtre, mod iA – Intelligent Auto, MEGA O.I.S – stabilizator de imagine;

– se poate încărca prin USB.

Panasonic LUMIX DMC-FX80 cu obiectiv F2.5 24mm Ultra Wide Angle

Panasonic anunță lansarea modelului DMC-FX80, o nouă apariție cu stil din seria de camere digitale compacte LUMIX FX, una dintre cele mai iubite serii de către utilizatorii din întreaga lume, mai ales datorită performanțelor ridicate și a designului sofisticat.

Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT de 24mm ultrasuperangular cu zoom optic 5x (echivalent cu 24mm – 120mm la o cameră de 35mm) și luminozitate F2.5 echipează noul model de cameră contribuind astfel la îmbunătățirea stilului foarte compact ce caracterizează întreaga serie FX. Obiectivul excelează nu doar la fotografierea unor peisaje dinamice cu ajutorul deschiderii mari, dar și în cazul unor subiecți aflați în mișcare rapidă chiar în condiții de lumină redusă, în interior sau exterior. Zoom-ul optic 5x poate ajunge 10x cu ajutorul funcției Intelligent Zoom, deteriorarea imaginii fiind minimă datorită tehnologiei Intelligent Resolution încorporată.

Senzorul Hi-Speed CCD de 12,1-megapixeli face din modelul DMC-FX80 unul foarte rapid, cu o viteză de procesare a semnalului potrivită pentru înregistrări video 1.920 x 1.080 full-HD în format AVCHD/MP4. De asemenea, senzorul contribuie la fotografierea în rafală iar cu ajutorul funcției Sonic Speed AF utilizatorii pot surprinde cele mai rapide scene. Procesorul avansat de imagini LSI Venus Engine și sistemul Intelligent Noise Reduction asigură o calitate foarte ridicată a imaginii obținute atât în modul foto cât și video.

O serie întreagă de efecte speciale pot adăuga personalitate fotografiilor. Modurile 3D Photo și Panorama Shot, dar și Creative Control oferă 10 seturi diferite de filtre pentru înregistrarea de imagini foto/video. De asemenea, este posibilă îmfrumusețarea imaginilor după fotografiere cu Artistic Retouch (Creative Retouch, Defocus Effect, Color/Brightness Control), Beauty Retouch și Auto Retouch.

Modul iA (Intelligent Auto) permite utilizatorilor să lase camera să configureze automat toate funcțiile și să obțină totodată imagini deosebit de reușite datorită automatizării stablizatorului de imagine MEGA O.I.S.(Optical Image Stabilizer) și funcțiilor Active Mode, Motion Deblur, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector și Intelligent Exposure. Odată activat modul iA, aceste funcții sunt pornite automat, astfel încât poți fotografia fără a-ți face grji în privința ajustării camerei de fiecare data când condițiile de mediu se modifică.

DMC-FX80 poate fi încărcat prin USB, nu numai de la o sursă normală de curent. Utilizatorii pot, de asemenea, să se bucure împreună cu prietenii sau familiile lor de imaginile fotografiate sau filmate încărcându-le cu LUMIX Image Uploader pe Facebook sau YouTube cu ajutorul oricărui PC aflat în apropiere.

1. Obiectivul F2.5 LEICA DC VARIO-SUMMARIT, cu High-Speed CCD și Venus Engine asigură o calitate foarte bună a imaginilor

DMC-FX80 încorporează obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT cu o excelentă luminozitate F2.5. Obiectivul prezintă o luminozitate cu aproximativ 25% mai mare decât un obiectiv F2.8 care este considerat, de regulă, un obiectiv cu luminozitate mare. Toate acestea permit utilizatorului să obțină imagini clare, la o expunere mai mica, în condiții de lumină scăzută. Împreună cu stabilizatorul MEGA O.I.S. și a modului iA, DMC-FX80 reduce puternic blurarea cauzată de mișcarea subiectului din cadru. Totodată, obiectivul de 24mm (echivalent la o cameră pe film de 35mm cu 24-120mm) – foarte rar la o cameră compactă – oferă fotografilor posibilități foarte diversificate de compoziție, beneficiind de un câmp visual cu aproximativ 213% mai mare decât la o camera pe 35mm. Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT reduce la minimum distorsiunea la deschiderea cea mai mare. Format din 6 elemente în 5 groupuri cu 3 lentile asferice cu 5 suprafețe asferice, unitatea optică de pe DMC-FX80 a permis reducerea lungimii totale și a diametrului obiectivului pentru a-i face loc în carcasa subțire și compactă a camerei. Această unitate optică  avansată tehnologic respectă toate standardele Leica și vine cu o performanță optică excepțională cu distorsiuni și aberații cromatice minime, reducând drastic și efectele de tip dublare sau ardere a imaginii. DMC-FX80 vine echipată și cu funcția Intelligent Zoom ce permite folosirea zoom-ului digital pentru apropierea cu încă 2x a subiecților fotografiați cu deteriorare minima a imaginii datorită tehnologiei Intelligent Resolution. Aceasta înseamnă că zoom-ul optic 5x poate ajunge teoretic până la 10x.

Senzorul de imagine CCD de 12,1-megapixeli CCD cu structură de ieșire a semnalului prin 2 canale mărește viteza de transfer a semnalului pentru operațiuni care necesită o astfel de procesare rapidă cum ar fi înregistrarea video 1.920 x 1.080 full HD. Calitatea imaginii este îmbunătățită cu ajutorul senzitivității mai mare a senzorului.

Venus Engine FHD are capabilități avansate de procesare datorită funcției Intelligent Noise Reduction, timpului de răspuns foarte scurt care permite fotografierea celor mai rapide scene, cu blocarea cadrului pe subiect datorită funcției Sonic Speed AF (Auto Focus). Obiectivul LEICA DC VARIO-SUMMARIT, senzorul CCD de înaltă rezoluție și procesorul Venus Engine asigură o prelucrare a imaginilor de o calitate foarte înaltă.

2. Fotografii distractive cu ajutorul funcțiilor creative și controlului tactil

DMC-FX80 poate fi operată prin control tactil direct de pe ecranul Smart Touch Screen cu diagonala de 3.0-inch. Funcția Auto Focus este imediat pornită iar subiectul poate fi focalizat prin simpla atingere a ecranului LCD, fotografierea putându-se realiza imediat, tot prin controlul tactil. Odată focalizat subiectul camera îl urmărește cu AF tracking chiar și atunci când se mișcă, păstrând focalizarea acestuia în cadru.

Modul Creative Control oferă o selecție de efecte artistice ce pot fi folosite la înregistrarea imaginilor: Expressive, Retro, High Dynamic, Sepia, Dynamic Monochrome, High Key, Low Key, Miniature Effect, Toy Effect și Soft Focus. Modul Miniature Effect generează fotografii gen diorame. Înregistrarea video în acest mod poate fi redată cu o viteză de 10ori mai mare decât cea a înregistrării originale, filmele fiind mult mai comice la vizionare.

Efectele Expressive, Retro, High Key, Dynamic Monochrome, Toy Effect și Soft Focus pot fi aplicate și după ce imaginile au fost înregistrate, datorită funcției Creative Retouch. Defocus Effect este un efect nou pentru DMC-FX80 și oferă un fundal defocalizat dar foarte frumos imaginilor macro, subiectul fiind astfel scos și mai mult în evidență.

Modul Beauty Retouch face posibilă aplicarea unui machiaj virtual chipurilor umane fotografiate cu ajutorul unor efecte precum Aesthetic Retouch (Clear Skin, Shine Removal, Whitening of Teeth, Lift Up, Eye Emphasis), Foundation and Make-up Retouch (Lip Color, Cheek Color, Eye Shadow). Fiecare efect cosmetic are la dispoziție o gamă largă de culori și o serie de gradări care fac posibilă ajustarea machiajului în pași, conform intenției utilizatorului. Pe de altă parte, funcția One-touch Make Up oferă posibilitatea de a opta pentru una dintre cele 4 seturi de machiaj în tendințe – Natural, Smokey, Glamour și Cheerful.

3. Înregistrare video 1.920 x 1.080 Full-HD în format AVCHD / MP4

În pofida aspectului său compact, DMC-FX80 este capabilă să înregistreze video full-HD la 1.920 x 1.080 60i (NTSC) / 50i (PAL) în format AVCHD (MPEG-4 / H.264). Formatul AVCHD este compatibil cu diverse echipamente audio-video precum televizoarele HDTV sau playerele Blu-ray Disc iar înregistrarea în acest format poate fi redată prin inserarea cardului de memorie SDXC/SDHC/SD în echipament sau prin conectarea camerei printr-un cablu mini HDMI. Un buton special, situate în partea de sus a camerei, permite trecerea imediată de la foto la video fără a fi nevoie de configurări suplimentare. Alternativ, utilizatorul poate opta pentru înregistrarea în format MP4 la 30p(NTSC) / 25p(PAL) care este compatibil cu orice PC.

Active Mode face posibilă stabilizarea imaginii video înregistrate cu DMC-FX80. Mai mult, alături de MEGA O.I.S., Active Mode încurajează înregistrarea de imagini dinamice cu deschidere largă în timpul mersului, fără a fi generată vreo deteriorare a imaginii. Zoom-ul optic 5x este disponibil pe înregistare video iar popularul mod iA (Intelligent Auto) de asemenea.

Clipurile video sunt însoțite de sunet stereo obținut cu Dolby® Digital Stereo Creator, iar funcția Auto Wind Cut blochează majoritatea zgomotului de fundal generat de vânt.

4. Alte opțiuni:

– Panorama Shot (este posibilă producerea de imagini panoramice prin alipirea pe verticală sau pe orizontală a unor fotografii consecutive).

– Modul 3D Photo

– Încărcare AC/USB

– LUMIX Image Uploader