Foto si Video

Panasonic LUMIX DMC-L5 este o compact digital camera cu senzor CCD îmbunătățit de 10 Megapixeli și obiectiv ultra-superangular de 24 mm. Zoom-ul optic este de 3.8x și cel digital de 4x. Sensibilitatea ISO este cuprinsă între 80 – 12.800. Ecranul lui LUMIX DMC-LX5 are 3 inch, greutate de 271 grame, bateriile rezistă la aproximativ 400 de imagini.

Preț – 2.199 lei.

Performanţe mai bune pentru Panasonic LUMIX DMC-LX5, cu un nou firmware update 

Bucureşti, România (29 august 2011) – Un nou firmware update va fi publicat de către producătorul de camere foto digitale Panasonic pentru modelul compact premium LUMIX DMC-LX5. Versiunea de firmware 2.0 este menită să îmbunătăţească performanţele camerei şi să actualizeze diverse funcţii pentru o mai bună manevrabilitate.

Noul firmware va permite reducerea duratei de autofocalizare cu aproximativ 23% la deschiderea largă a diafragmei, camera devenind astfel cea mai rapidă din clasa sa, în privinţa acestui aspect. Modul High ISO Noise Reduction este nou adăugat şi permite reducerea zgomotului, în special pe imaginile realizate la ISO 1600/3200. Funcţia de ajustare a balanţei de alb este şi ea îmbunătăţită mai ales când fotografiile sunt realizate în condiţii de lumină redusă.

A fost integrat, de asemenea, modul Active pentru o mai eficientă corecţie a tremurului, din partea stabilizatorului POWER O.I.S. astfel încât utilizatorii pot realiza materiale video clare chiar şi din mers. Modul Popular Miniature Effect este şi el nou adăugat funcţiei My Color şi este disponibil şi pe foto şi pe video. Limita de 60 de secunde pentru timpul de expunere a fost acum extinsă la maximum 250 secunde pentru fotografierea de artificii, scene nocturne şi de natură astronomică.

Declanşatorul aparatului a fost îmbunătăţit astfel încât utilizatorul poate face focus continuu cu declanşatorul apăsat pe jumătate şi declanşarea finală făcându-se  la apăsarea completă a butonului, ca la camerele de tip sistem. Utilizarea AF/MF este acum mai facilă chiar şi în situaţiile în care se cere o acurateţe foarte mare a focalizării. Dimensiunile şi localizarea punctului de focalizare odată definite pot fi rezumate la o data ulterioară, ceea ce este foarte convenabil pentru fotografierea cu trepied. Acum strălucirea, contrastul/saturaţia şi nuanţele de roşu/albastru ale ecranului LCD sau ale vizorului External Live Viewfinder (opţional) sunt ajustate manual pentru a reproduce culorile mai bine astfel încât imaginea finală să se potrivească într-o măsură mai mare cu intenţiile fotografului.

Panasonic invită toţi utilizatorii modelului DMC-LX5 să aplice noul update de firmware ce va fi dispnibil la nivel global la adresa  http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/ începând cu data de 13 septembrie 2011, ora 5.00 GMT.

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.