Foto si Video

Chiar dacă lupta dintre camerele foto digitale şi smartphone-uri are deja un câştigător, există producători care mai lansează din când în când un astfel de device, în speranţă că mai pot vinde câteva mii de unităţi cât încă mai există piaţă.

Un astfel de exemple este şi Panasonic, producător care tocmai a lansat camera foto digitală Panasonic Lumix DMC-TZ200. Aceasta vine cu un obiectiv zoom 15x, ce începe de la 24 mm (echivalent 135) de tip Leica DC VARIO-ELMAR și cu un senzor de 1” tip Sensitivity MOS. Panasonic Lumix DMC-TZ200 este capabilă să înregistreze clipuri la rezoluţie 4K.

Întrând puţin în detaliu, cu o distanță focală minimă (echivalent 135) de 24 mm, obiectivul Leica DC VARIO-ELMAR dispune de o stabilizare optică folosind tehnologia 5-Axis Hybrid O.I.S.+ (Optical Image Stabilize Plus), ce acționează atât la fotografiere cât și la filmare. Obiectivul permite apropierea de subiect până la doar 3 cm, realizând proxifotografii (macro) extrem de detaliate.

Autofocalizarea este ajutată de tehnologia Depth From Defocus (DFD), prin care se analizează două cadre realizate pe două planuri de focalizare diferite, realizate la o cadență de 240 fps și se detectează direcția în care trebuie ajustat planul de focalizare. Aceste tehnologii permit ca Panasonic Lumix DMC-TZ200 să ajusteze precis planul de focalizare în mai puțin de 0,1 secunde.

Camera dispune și de un ecran LCD, cu diagonală de 3 inch, de tip touch screen. Acesta are 1.240.000 puncte și permite ajustarea planului de focalizare prin selectarea subiectului. Fotograful poate mări imaginea de pe monitor, pentru a verifica precizia focalizării. În modul de focalizare manuală, ecranul LCD dispune de Focus Peaking, pentru a verifica precizia punerii la punct a planului de focalizare.

Panasonic Lumix DMC-TZ200 permite conectivitate wireless Bluetooth și Wi-Fi, oferind o mai mare flexibilitate în distribuirea rapidă a fotografiilor prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone, cu un consum minim de energie. Preţul de achiziţie se va situa în jurul valorii de 4000 lei.

Sursa: photographyblog.com