Astăzi m-am jucat puţin cu o cameră video de la Panasonic – SDR H80. În primul rând să vedem care sunt caracteristicile sale:
– greutate 300 grame;
– hdd de 60 Gb;
– microSD;
– dolby digital;
– zoom optic 70X;
– înregistrare în format mpeg2;
– diagonala lcd 2,7 inch;
– funcţie încărcare YouTube.

        În al doilea rând camera este micuţă, are un zoom optic puternic şi un hard destul de generos. Punctele negative ar fi calitatea clipurilor (sub cea a mai ieftinei Canon Legria FS 200), softul Visual Cam Studio îţi dă bătăi de cap. Pe de altă parte fişierele video în format Protracker Module sau MOD nu rulează pe orice videoplayer. VLC şi Gom le-a redat uşor iar BsPlayer, Winamp, Windows Media Player afişau o eroare.
        O altă chestie ciudată este dată de poziţionarea slotului miniUSB în spatele bateriei. Astfel ca să faci conexiunea cu pc-ul trebuie să scoţi bateria şi să pui la încărcat camera video.
        Preţul este de aproximativ 1500 Ron În loc de SDR H80 m-aş strânge pentru o cameră video care să filmeze în HD (Panasonic HDC SD10 la 1899 Ron)
          Scuze pentru calitatea imaginilor (făcute cu S5230). Mai jos un test de zoom cu camera Panasonic SDR H80.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.