Software

Paranoid este una dintre cele mai cunoscute distribuții Android, locul 2 după CyanogenMod. Echipa din spatele Paranoid a suferit pierderi importante la început de 2015 când OnePlus le-a acontat mare parte din dezvoltatori. 

Stiți că OnePlus One a debutat cu software CyanogenMod din fabrică, au apărut neînțelegeri pe parcurs și au început să customizeze Android la nivel in-house. Așa a apărut Oxygen OS și pentru dezvoltarea acestui custom ROM au format un grup de dezvoltatori, iar Paranoid s-a dovedit locul cel mai propice spre a găsi talente.

În cele din urmă, Paranoid își linge rănile și revine pe piață cu Android 5.1 pentru Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, HTC Nexus 9, Google Nexus 7 2012 și 2013 în versiune fără 3G / 4G, nici Nexus 10 nu a primit un custom ROM specific.

Fișierele necesare le găsiți aici. Recomand operațiunea de schimbare a distribuției Android celor cu cunoștințe avansate în domeniu, constienți de riscurile implicate.

Paranoid nu livrează o experiență de utilizare completă, este un software aflat în dezvoltare, lipsesc motorul de teme, Advanced Power Menu, Immersive Mode, posibilitatea de customizare a meniului cu setări rapide, iar aplicațiile Google trebuiesc flash-uite.

Este clar că Paranoid are nevoie de o echipă de dezvoltare mai mare, altfel nu au nicio șansă în fața CyanogenMod (ei au reușit să încheie parteneriate importante, chiar și Microsoft a alocat ceva milioane de dolari).

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.